Ümit Kocasakal'dan sürpriz karar

~ 24.10.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Kocasakal, Attila İlhan'ın "ben sana mecburum bilemezsin" dizeleriyle açıkladı.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal CHP'ye katıldı. 

Kocasakal'ın üyelik kabulünü bizzat CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı öğrenildi. Kocasakal'a parti rozetini Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde grup toplantısında takması bekleniyor. Kocasakal'ın şimdilik parti yönetiminde herhangi bir görev almayacağı, baro başkanlığını da görev süresinin sonuna kadar sürdürmeyi planladığı öğrenildi.

Kocasakal'In yoğun talep üzerine bu kararı verdiği çevresineyse Attila İlhan'ın "ben sana mecburum bilemezsin" dizeleriyle açıkladığı öğrenildi.

ÜMİT KOCASAKAL KİMDİR

1966'da Almanya'nın Köln şehrinde doğdu. 1986'da Galatasaray Lisesi'ni ve 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.[1]

Bir dönem avukatlık yapmasının ardından 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı oldu. 2000 yılında "Karapara Aklama Suçu" konulu adlı bir tez yazarak doktor ve 2005'te de AB Ceza Hukukunun Esasları adlı bir çalışmayla da doçent oldu. Bazı üniversitelerde dersler verdi. Yayımlanmış çok sayıda makale ve yazısı olan Kocasakal, halenGalatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde "Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı" başkanlığı görevini sürdürmekte ve öğretim üyeliği yapmaktadır. Fransızca bilen hukukçu, 7 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Barosu başkanlığına seçilmiş olup, 14 Ekim 2012 tarihinde ikinci kez[2], 19 Ekim 2014 tarihinde ise üçüncü kez bu göreve getirilmiştir.

Odatv.com

Hits: 1610