14/10/2015 Tarihli Gündem'e Dair Önemli Notlar

~ 14.10.2015, TARİHE NOT ~

Gündem 37

RTE Türkiye’sinden manzaralar:

1- Ankara daki terör eylemini gerçekleştiren canlı bombanın, Suruç'taki eylemi gerçekleştiren canlı bombanın abisi olduğu anlaşıldı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, Ankara Katliamı’nın failleriyle ilgili Ağustos başında rapor hazırladıklarını ancak devletin hiçbir şey yapmadığını söyledi.

2- Her önemli olayda olduğu gibi Ankara'daki terör eylemi soruşturmasına da gizlilik kararı geldi. Hukukçular, gizlilik kararının hukuka açıkça aykırı olduğunu belirterek halkın haber alma hakkının engellendiği yönünde görüş açıkladılar.

3- Ankara Tabip Odası, Ankara'da ölenlerin sayısının 106 olduğunu açıkladı.

4- Terör durmuyor. Van'da bir polis şehit oldu.

5- Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Eylül ayına ait çek bilgilerini açıkladı. Verilere göre; Ocak - Eylül 2015 dönemini kapsayan 9 aylık sürede, karşılıksız çek adedi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarken, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin tutarındaki artış ise yüzde 41 oranında gerçekleşti.

6- Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de orta sınıfa dahil kişi sayısı 2008 yılından sonra 3 milyon 400 bin kişi azaldı. Özetle orta sınıf yok oldu. Buna karşılık, Türkiye'de serveti bir milyon doları aşan kişi sayısı 73.713 kişi.

7- Böyle bir ortamda, TBMM kapalı. Türkiye’de tek adam yönetimi devam ediyor.

Av. Başar YALTI

TARİHE NOT | Tüm Yazıları
Hits: 971