12/10/2015 Tarihli Gündem'e Dair Önemli Notlar

~ 12.10.2015, TARİHE NOT ~

RTE Türkiye’sinden manzaralar:

1- Kılıçdaroğlu nun terör sorununu görüşme isteğini Devlet Bahçeli reddetti.

2- Bundan 9 ay önce ABD de 3 müslüman öldürüldüğünde, güvenlik sağlanamadığı için Başkan Obama'ya sert sözlerle sorumluluğunu hatırlatan RTE nin, Ankara'daki olay karşısında sessiz kalması, sorumluları araştırmaması dikkat çekti.

3- Tiyatro sanatçısı Levent Kırca öldü. Bıraktığı veda mektubunda " Atatürk'le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşça kalın. " dedi.

4- AKP ne yakınlığı ile tanınan yazar Fehmi Koru,  verdiği bir röportajda,  Cumhurbaşkanını tanıyamadığını belirterek; '“Ben yetkilerimi sonuna kadar kullanırım.” Tabii ki kullanabilirsin, ama Anayasa’nın verdiği yetkiler olmak şartıyla! Tayyip Erdoğan, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı olmayı, var olan yetkilerin ötesine geçebilme nedeni olarak kabul etti ve öyle davranıyor.' Dedi.

5- Amerikan askeri nakliye uçaklarının, Suriye'nin kuzeyinde Haseke bölgesine dün gece 50 ton cephane indirdiği bildirildi.
Haseke, Kürt savunma gücü YPG ve YPJ ile Arap müttefiklerinin kontrolündeki bir bölge ve Cizire kantonu adı verilen yönetim biriminin parçası.
CNN'in haberinde silah ve cephanenin dün YPG ve YPJ ile resmen ittifakını açıklayan Suriye Arap Koalisyonu'na iletildiği, bu grubun güvenilirliğinin ABD tarafından kontrol edilmiş olduğu da kaydediliyor.

6- Dolardaki hızlı yükseliş sonucu kişi başına düşen milli gelir 1741 dolar azalmışken, Orta Vadeli Programda hesap yöntemi değiştirilerek kişi başına düşen milli gelirin 19.506 dolara yükseltildiği anlaşıldı. Böylece her kişi bir gecede 9000 dolar zenginleşti.

7- Böyle  bir ortamda, TBMM kapalı. Türkiye’de tek adam yönetimi devam ediyor.

 

Av. Başar YALTI

TARİHE NOT | Tüm Yazıları
Hits: 993