07/10/2015 Tarihli Gündem'e Dair Önemli Notlar

~ 07.10.2015, TARİHE NOT ~

RTE Türkiye’sinden manzaralar:

 

1- Sevindirici bir haber; 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü "DNA onarımı" hakkındaki bilimsel çalışmasıyla Aziz Sancar kazandı. Sancar ödülünü aynı dalda Tomas Lindahl ve Paul Modrich ile paylaştı. Bir yurttaşımızın nobel ödülü kazanması hepimizi gururlandırmalı.

2- Türkiye İstatistik Kurumuna göre aylık ortalama kişi başı gelir (2014 için ) 300 dolar civarında. Türkiye’de 22 milyondan fazla kişinin geliri aylık 650 TL den az.
Özet olarak, Türkiye'de yoksulluk çok yaygın. 

3- İçişleri Bakanlığına sunulan bir rapora göre seçim güvenliği bakımından 22 il, 69 ilçe ve 300 köy riskli gözüküyor. Rapora göre 13 il yüksek riskli kabul ediliyor. 
Yazar Mehmet Yılmaz haklı olarak soruyor; kardeşim bugüne kadar eliniz armut mu topluyordu ki şimdi YSK yı suçluyorsunuz. 

4 - Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin toplam büyüklüğü, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük şirketinin ancak 3/4 kadar. 

5- Rusya, Hazar Denizi'ndeki Rus gemilerinden Suriye'deki IŞİD hedeflerine 26 roket saldırısı düzenlendiğini açıkladı. 
Savunma Bakanı, vurulan tüm hedeflerin imha edildiğini ve sivil tesislere zarar verilmediğini açıkladı. Biz burnumuzun ucunu göremiyoruz. 

6 - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Beton makinesinin sesi bu ülkede hiç eksik olmasın. Bu beton makinası -ben inşaat mühendisiyim- çok keyif alırım onun sesinden böyle pat pat pat vurdukça" diye konuştu. AKP nin Çevre Bakanı işte böyle oluyor! 

7 - Türkiye'nin en önemli kadın edebiyatçıları arasında yer alan, şair ve yazar Sennur Sezer, bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

"Yüreğim nasırlarıyla umudu koruyor,
Bir küçük ışıltıyla baharı bekleyen
Çekirdek ateşten korkmuyor..."
Sennur Sezer

8 - Bu bir ortamda, TBMM kapalı. Türkiye’de tek adam yönetimi devam ediyor.

 

Av. Başar Yaltı

TARİHE NOT | Tüm Yazıları
Hits: 867