24/09/2015 Tarihli Gündem'e Dair Önemli Notlar

~ 24.09.2015, TARİHE NOT ~

RTE Türkiye’sinden manzaralar:

 

1- Bu gün Mekke'de hac ziyareti sırasında meydana gelen facia insan aklını sarsan boyutlara ulaştı. Dinler, inanç sistemleri sorgulamayı reddedip kabullenmeye (kadere) inanmayı öne çekse de, yine de bu facia karşısında "neden", "niçin" diye soru soran çıkacaktır diye düşünüyorum. 

2- Bu çerçevede, milletvekili Mahmut Tanal in AKP nin seçim sloganlarında dini sembolleri kullanmasını iptal ettirmesi iyi olmadı diye düşünüyorum. 

Bırakın AKP, seçim propagandası amacıyla dini değerleri sonuna kadar kullansın. Mitinglerde Kuran elden düşmesin, toplu ibadet edilsin, hatta topluca namaz kılınsın. Ve hatta ülkedeki 100 bine yakın camiden AKP lehine propaganda da dahi yapılsın. 

Görelim bakalım %99 ü müslüman olan ülkede AKP yüzde kaç oy alacak?

Görelim bakalım, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını hayır ve dua bakanlığına çevirmenin getirisi ne olacak? 

Böylece müslümanların oranı mı belli olacak, yoksa, Turkiye'yi çöl kültürüne teslim etmek isteyenlerin oranı mı belli olacak, görelim derim. 

3- AKP iktidara geldiğinde nüfusun en zengin yüzde biri ülke servetinin %39.4 üne sahipken, 12 yıl sonra zenginler varlıklarını %54.3 e yükseltiler. Geride kalan %99 un ülke servetinden aldıkları pay ise yüzde 60.6 dan 45.7 ye geriledi. Görelim bakalım bu dinci parti nasıl açıklayacak çoğu dindar olanlara yaşadıkları bu yoksulluğu? 

Ve zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu düzenin dinle, imanla bir ilgisinin olmadığını...

4- RTE nin Rusya dan eli boş döndüğünü söylemeye gerek var mı? 

5- Böyle bir ortamda, TBMM kapalı. Türkiye’de tek adam yönetimi devam ediyor.

 

 

Av. Başar YALTI

TARİHE NOT | Tüm Yazıları
Hits: 915