22/09/2015 Tarihli Gündem'e Dair Önemli Notlar

~ 22.09.2015, TARİHE NOT ~

RTE Türkiye’sinden manzaralar:

 

1- PKK terörü bütün şiddetiyle devam ediyor. Fakat ABD, PYD yı (PKK'nın Surıye deki uzantısı ) terör örgütü olarak görmediğini açıkladı. Oysa incirlik üssü ABD ye kısa süre önce terörle mücadele için teslim edilmişti.

2- Yerli ve milli nitelikte milletvekili isteyen Cumhurbaşkanı, örneğin ABD ne karşı milli bir duruş sergileyecek mi, merak ediliyor. 

3- Doların son iki ayda değer artışı %16 oldu. Tüketici güven endeksi eylül ayında yüzde 6.1 azaldı. Konut satın alma ihtimali yüzde 18, otomobil satın alma ihtimali yüzde 17 düştü. 

4- Iyi bir haber; Avrupa Konseyi'nde aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesiyle ilgili kabul edilen İstanbul Sözleşmesi'nin denetim organı olarak görev yapacak uzmanlar grubu (GREVIO) başkanlığına Prof. Dr. Feride Acar oy birliğiyle seçildi. Prof. Dr. Feride Acar, 4 mayısta yapılan oylamada en yüksek oyla GREVİN üyeliğine seçilmişti. 

5- Tuğrul Türkeş in AKP ye geçmesi, bugün de HDP li iki bakanın istifa etmesinden sonra Türkiye'yi seçime götürecek hükümet, resmen AKP hükümetine dönüştü. Bu durum Anayasaya açıkça aykırıdır. 

6- Cizre ilçe seçim kurulunun, seçime daha 39 gün varken, güvenlik yoktur gerekçesiyle bazı yerlerde sandık kurulamayacağına karar vermesi, hukuka aykırı olduğu gibi ateşle oynamak anlamındadır. 

7- Taşıt alım ve kiralamalarında büyük israf. Terörle mücadeleyle iliskilendirilse de taşıt alımlarında geçen yıla göre 10 kat artış olduğu anlaşıldı. 

8- Bu ortamda, TBMM kapalı. Türkiye’de tek adam

 

 

Yeni Yaklaşımlar

 

TARİHE NOT | Tüm Yazıları
Hits: 867