Tarih tekerrürden ibarettir

~ 07.10.2015, Özgür MUMCU ~

Ahmet Hakan’a saldıranlardan birinin ifadesine göre talimatı eski özel harekât polisi Yahya Kemal Gezer vermiş ve şöyle demiş:
“Tahrik ediyor. HDP’ye o verilmesi için teşvik ediyor. Bunun indirilmesi lazım. Bu akşam talimat verildi. İşin içinde MİT var. Emniyet var. Reis var. Bu işi iki üç gün içinde bitirin bize paketi verecekler.”
İfadeye bakılırsa talimat “Kanlıca’dan” geliyor. Pakette ise 100.000 lira olduğu söyleniyor.
Yahya Kemal Gezer’in adı daha evvel İbrahim Şahin ve Ayhan Çarkın gibi tanıdık isimlerle yargılandığı için gazete arşivlerine yabancı değil.
İşin içinde MİT mi var, Emniyet mi var, Reis mi var, Reis kim, Kanlıca’da kimler oturur gibi soruların soruşturma sürecinde aydınlanıp aydınlanmadığını hep beraber izleyeceğiz.
Hürriyet baskınında yer alan AKP gençlik kolları başkanı ve milletvekili Abdurrahman Boynukalın’ın, Ahmet Hakan’a yönelik saldırı hakkında bir fikri var.
Malum, kendisini Ahmet Hakan’ın evini bildiğini, hatalarının zamanında bunlara dayak atmamaları olduğunu güle oynaya anlatırkenki video görüntülerinden tanıyoruz.
Boynukalın’ın, Meclis açılış töreninde iktidar kulisinde partisinin genel başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş’a “Ahmet Hakan’ı dövmüşler, bize yüklemek istediler. Onunla ilgileniyordum ama Allah’tan Sedat Peker’in adamlarıymış...” dediği biliniyor. Belli ki uluorta konuşma konusunda ciddi bir sorunu olan genç milletvekili, bunu Kurtulmuş’un yanında Hürriyet gazetesinden Şükrü Küçükşahin varken söylediği için bu bilgiye sahibiz.
Boynukalın’ı yalanlayıp yalanlamayacağı Sedat Peker’in bileceği iş.
Peker, şu sıralar teröre karşı mitingler düzenliyor. En son, Yeni Şafak internet sitesinin yazarlarından Taha Ün’ün düğün törenine katılmasıyla haber oldu.
Sosyal medyadaki nefret söylemleriyle dikkat çeken Ün’ün nikâh şahidi Cumhurbaşkanı’ydı. Düğünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Peker’in samimi sohbeti dikkat çekmişti.
Elimizde ne var?
Bir adet Ahmet Hakan’ı ölümle tehdit eden köşe yazarı.
Eski bir özel harekât polisinden talimat aldığını söyleyen saldırganlar.
Bir adet Ahmet Hakan’a dayak atmamayı hata olarak gören ve evini bildiğini söyleyen milletvekili. Aynı milletvekili saldırganların arkasında Sedat Peker’in olduğunu söylemekte.
Sedat Peker ise Erdoğan’la aynı düğünde aynı fotoğraf karesinde.
Eski Türkiye, yeni Türkiye diye bir şeyin olmadığını, Türkiye’nin hep aynı Türkiye olduğunu görüyoruz.
Milliyetçilikle tahrik edildiğini söyleyen gençler. Onların ilişkide bulunduğu eski özel harekâtçılar. Medyada nefret dili. Yeraltı dünyasından isimlerle aynı sosyal ortamı paylaşan siyasetçiler. Nihayetinde de elbette şiddete uğrayan gazeteciler.
Tarih tekerrürden ibarettir denir ama bu memlekette bu kadar tekrar etmekten herhalde tarihin bile canı sıkılıyordur.

 

cumhuriyet

Özgür MUMCU | Tüm Yazıları
Hits: 826