Avukatların evinde dinleme cihazı bulundu

~ 28.09.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

İzmir'de avukatların evinde dinleme cihazı bulundu. Temizlik sırasında koltuğun altında bulunan cihazın, polis tarafından Sosyalist Kadın Meclisi toplantısını dinlemek için yerleştirildiği öne sürüldü.

(İleri Haber) İzmir'de avukatlar Aysun Solakoğlu ve Kamil Ağaoğlu'na ait evde dinleme cihazı bulundu. İleri Haber'e bilgi veren Avukat Kamil Ağaoğlu, evde temizlik yapılırken koltuğun altında söz konusu cihazı bulduklarını söyledi. 

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) üyesi Av. Ağaoğlu, son dönemde bu tür yasa dışı dinlemelerin arttığına dikkat çekti ve özel hayatın gizliliğine aykırı olarak yargının bu hukuksuzluklara göz yumduğunu vurguladı. 

ETHA'da yer alan haberde, cihazın, 15-16 Ağustos tarihinde düzenlenen Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) yaz kampı dolayısıyla yerleştirildiğinden şüphelenildiği belirtildi.

SKM yaptığı açıklamada, "Karaburun'da yapılan kampımızın ev sahibi olan arkadaşlarımız evine dinleme cihazının yerleştirildiğini öğrendik. Suruç şehidi kadınlara atfettiğimiz kampımız, İzmir Emniyeti tarafından dinleme cihazıyla iki gün boyunca yasadışı bir şekilde ortamımız dinlemiş durumda" dedi.

EHB de açıklamasında, daha önce açılan soruşturma kapsamında büro çalışanı avukatların telefonlarının dinlendiğini, katıldıkları eylemlere dönük izlemeler yapıldığını hatırlattı. Av. Solakoğlu ve Av. Ağaoğlu'nun evinin dinlenmesini komplo planı olarak değerlendiren EHB, "Büromuz avukatlarının ikameti aynı zamanda 15-16 Ağustos tarihlerinde ESP/SKM'nin Suruç'ta yitirdiğimiz kadınlara atfettiği Ege bölgesi yaz kampına ev sahipliği yapmıştır. Bu kamp etkinliği öncesinde yerleştirildiğini düşündüğümüz dinleme cihazı ile hedeflenen açık ki büromuz avukatlarına ve sosyalist kadınlara dönük bir komplo planıdır" dedi.

http://ilerihaber.org/avukatlarin-evinde-dinleme-cihazi-bulundu/22602/

Hits: 1008