Konya'da Kürt işçiler inşaatta mahsur: Bizi yakmaya çalışıyorlar

~ 08.09.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Konya'da TOKİ konutlarında çalışan 400'e yakın Kürt işçi saldırı altında. İnşaatta mahsur kalan işçiler, can güvenliklerinin olmadığını aktardı.

Evrensel'e ulaşan bir işçi, şu bilgileri verdi: 

"Bizi yakmaya çalışıyorlar, polis destekli silah ve taş yağmuru var şu anda koğuşlarda rehin durumdayız. Çok kötü etrafımız barikatlarla kapalı ekmek yok yani anlayacağınız etrafımız sarılı hiçbir ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Yoğun bir baskı altındayıoz, etrafımız barikatlarla dolu. Akşam geç saatlere kadar saldırdılar, saat 05:00'e kadar sürdü. Diğer arkadaşlara da saldırdılar. Molotof, taş attılar. İnşaatta kamp bölümlerindeyiz. Şu anda gerginlik var, toplanmışlar yine."

"İşçiler çalışamıyor. Dışarı çıkarmak için müzakere yürütülüyor. Vali ve Emniyet Müdürlüğü ile konuştuk. Tahliyemiz için Ankara’dan bir haber bekliyorlarmış, bizi tahliye edecek araçlar için. Öğleye doğru cenazeler gelecekmiş. 3-4 tane polis var. Polis akşam bize silah doğrulttu. Niye polis korumuyor dedik diye havaya sıktı, arkadaşlarımıza silah doğrulttu. 300-400 Kürt işçi var. Tüm binalara bayrak asmışlar. Kürt bir ailenin evine molotof attılar. Bize saldıranlar IŞİD’lilere de benziyordu."

 

http://haber.sol.org.tr/emek-sermaye/konyada-kurt-isciler-insaatta-mahsur-bizi-yakmaya-calisiyorlar-129016

 

Hits: 999