İslamcılar 'Günahsız Facebook' kurdu!

~ 08.07.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurulduğu günden beri onlarca benzer uygulama ile mücadele etmek zorunda kalan Facebook'a rakip bu sefer Brezilya'dan geldi. Brezilya'nın Sao Paulo kenti yakınlarında yaşayan dini grup, sosyal medya sitelerindeki yetişkin içeriğin bulunmadığı bir arkadaşlık sitesi kurdu. Kurucular siteyi "Günahsız Facebook" olarak lanse ediyor.

PAYLAŞIM YAPMAK İÇİN KRİTERLER VAR

 'Facegloria' isimli sosyal medya sitesinde paylaşım yapabilmek için bazı kriterler var. Örneğin cinsel içerik ve şiddet tasvir eden paylaşımlar sitede yer alamıyor. Facegloria'nin 4 kurucusu siteyi kullanıcıların Tanrı ve din üzerine konuşmalarını sağlamak için yarattıklarını belirtiyor. Facegloria'nin 4 kurucusu siteyi kullanıcıların Tanrı ve din üzerine konuşmalarını sağlamak için yarattıklarını belirtiyor.

BEĞEN TUŞU YERİNE AMİN TUŞU

Kullanıcıların 'beğen' tuşu yerine 'amin'e tıkladığı Facegloria, yaklaşık 600 kelimeyi de kara listesine almış durumda. Site şu an için sadece Portekizce'de hizmet veriyor. Site şu an için sadece Portekizce'de hizmet veriyor.

 SİTENİN HEDEFİ 10 MİLYON KULLANICI

Hizmete girdikten 1 ay sonra ülkede 100 bin kullanıcıya ulaşan site, kısa sürede yakaladığı bu başarının ardından çıtayı yükseltti. Sitenin yeni hedefi 2017 sonuna kadar 10 milyon kullanıcıya ulaşmak.

Yurt Gazetesihttp://www.yurtgazetesi.com.tr/dunya/islamcilar-gunahsiz-facebook-kurdu-h91999.html

 

 

 

Hits: 1066