İstanbul Adliyesi'nde Avukatlara Saldırı

~ 04.05.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

1 Mayıs’ta gözaltına alınanların avukatlarına adliye içinde eylem yapacakları gerekçesiyle polis saldırdı. Avukatları sert müdahale ile adliye dışına çıkaran polisin saldırısı, dışarı da devam etti. 

İstanbul Adalet Sarayı’na gelen 1 Mayıs gözaltılarının avukatları adliye içine girdi. Burada avukatlarla polisler arasında tartışma başladı. Tartışmadan sonra avukatlara saldırı başladı. Avukatların adliye içinde eylem yapacağı gerekçesiyle yapılan saldırı ile avukatlar kalkanlarla süpürerek dışarı çıkarıldı. Adliye önünde kalkan ve coplarla saldırıya devam eden polise avukatlar da tekme ve çantalarıyla karşılık verdi. 

 

Adliye önünde de bir süre devam eden saldırıda bazı avukatlar yere düşerek ezilme tehlikesi atlattı. Avukatların adliye içine pankart da soktuğu iddia edildi. 

 

Bu arada adliyeye gelen CHP Milletvekili Mahmut Tanal, polis müdürleriyle konuştu. Avukatlar ve emniyet yetkililerinin tartışması sırasında polis, içeride eylem yapılmasını engellemek için saldırdıklarını söyledi. Avukatlar ve Tanal ise içeride eylem yapılmayacağını belirtti. Tartışma sonunda avukatlar içeride eylem yapmayacaklarını belirti. Polis adliye içinde eylem yapılması durumunda yine müdahale edeceklerini söyledi. Bunun üzerine polis çekildi ve avukatlar içeri girdi. 

 

CİHAN

Hits: 1202