Komünist Partili Hukukçular'un Basın açıklaması; 'İKTİDARIN HUKUKU BİTMİŞTİR'

~ 04.05.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

1 Mayıs 2015; halkın meydanının halka yasaklandığı 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Komünist Parti üyeleri bu gayrimeşru yasağı tanımamış, İşçi Bayramı'nı 1 Mayıs meydanı olan Taksim Meydanı’nda kutlamıştır. 

Bu ülkenin komünistlerinin diktatörün keyfi yasaklarına boyun eğdiği dün de görülmemişti, 1 Mayıs 2015'te de görülmedi, yarın da görülmeyecek. Komünist Parti tüm üyeleri ve dostlarıyla beraber bu ülkede diktatöre boyun eğilmeyeceğini her gün yeniden ispat edecek. Ne İç Güvenlik Yasası adlı olağanüstü hal rejimi, ne iktidarın muhafızlığını yapan sulh ceza hakimlikleri, ne de haksız tutuklamalar komünistleri bu tutumlarından vazgeçirebilir. Çünkü bugün, halkın her zamankinden daha fazla umuda ihtiyacı var ve bu umut "yasak" denilen meydana, ellerinde işçi sınıfının orak çekiçli bayrağıyla çıkan komünistlerin baş eğmeyen duruşunda yükseliyor.

İktidar, tam da bunun için tutuklamıştır 3 yoldaşımızı. Halkın ekmeğinden, geleceğinden, özgürlüğünden sonra umudunu da elinden almak istediği için.

Fakat alamayacaklar. Ne ekmeğimizi, ne geleceğimizi ne de umudumuzu. Ülkenin Komünist Partisi ve 1 Mayıs'ı, 1 Mayıs meydanında kutlama iradesini gösteren tüm devrimciler bunun teminatıdır.

Bir kez daha diktatöre ve onun iktidarına sesleniyoruz; suç işliyorsunuz.

Halkın Meydanı'nı halka yasaklayarak, İşçi Bayramı boyunca halkın ulaşım özgürlüğünü engelleyerek, gayrimeşru yasağınızı tanımayıp meydana giren komünistleri polisleriniz aracılığıyla darp edip gözaltına alarak, mesnetsizce tutuklayarak suç işliyorsunuz.

Ve bir kez daha hatırlatıyoruz; bu ülkede hukukçular var!

Biat etmeyen, boyun eğmeyen hukukçular. Halka karşı işlediğiniz tüm suçların hesabını soracak olan, günü geldiğinde bu ülkenin onurlu insanlarına yaşattığınız tüm haksızlıkların bedelini ödetecek olan hukukçular.

Daha evvel söyledik, şimdi de söylüyoruz, ihtiyacımız olan tek şey adalettir. İşinden, ekmeğinden, özgürlüğünden ve canından ettiğiniz binler için, binlerce yurttaşın beklediği adalet. O adaleti sağlayacağız. Hukuku iktidarın değil, adaletin kölesi yapacağız.

 

Komünist Partili Hukukçular

 


 

 

Hits: 950