İstifa Eden Baro Başkanları Liste Dışında Kaldı

~ 08.04.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Manisa, Sivas ve Kırıkkale Barosu Başkanları milletvekili aday adayı olabilmek için görevlerinden istifa etmişlerdi. Ancak bu 3 başkandan ikisi aday listesine giremedi.

Birçok bürokrat milletvekili aday adayı olmak için istifa ederken, Manisa, Sivas ve Kırıkkale Barolarının mevcut Başkanları da siyasete atılmak için görevinden istifa etmişti.

Sivas Barosu Başkanı Av. Muharrem Eliş ve Kırıkkale Barosu Başkanı Av. Ayhan Yılmaz, AKP'den aday adayı olurken, Manisa Barosu Başkanı Av. Zeynel Balkız MHP'den aday adayı olmuştu.

Bugün itibariyle ise listelerin YSK’ya teslim edilmesiyle kesin adaylar belirlenmiş oldu. Buna göre, Manisa Barosu eski Başkanı Av. Zeynel Balkız Manisa’dan MHP’nin 2. Sıra adayı olurken, Kırıkkale Barosu eski Başkanı Av. Ayhan Yılmaz ve Sivas Barosu eski Başkanı Av. Muharrem Eliş liste dışı kaldı.

Ayrıca, önceki dönemlerde Baro Başkanlığı görevi yapmış olan aday adaylarından Bingöl Barosu eski Başkanı Av. Erdal Aydemir, Bingöl’de HDP’nin kesin aday listesine giremezken, Kocaeli Barosu eski Başkanı Av. Tamer Solakoğlu da Kocaeli’de CHP listesinin dışında kaldı. Ordu Barosu önceki dönem başkanı Av. Oktay Çanak ise Ordu'dan AKP 2.Sıra adayı oldu.

BAROTÜRK / İSMAİL ÇOLAK

 

Hits: 1016