Baroyu eleştiren avukata kınama cezası

~ 16.03.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Barosu, sosyal paylaşım sitesi üzerinden eleştiride bulunduğu gerekçesiyle bir üyesi hakkında kınama cezası verdi.

Duruma tepki gösteren avukat Ruken Tayşun, yaptığı açıklamada, Şırnak Barosunu 2 yıl önce Kürt sorununun demokratik çözümünde pasif kalması, tecridin son bulması için başlayan ölüm oruçları hakkında sosyal medya üzerinden eleştirildiği gerekçesiyle baro tarafından kınama cezası aldığını söyledi.

Tayşun, demokratik bir şekilde düşüncelerini paylaştığını belirterek, baronun kendisine verdiği kınama cezasının uygun bulmadığını savundu.

Kınama kararına itiraz edeceğini ifade eden Tayşun, şöyle konuştu:

"Yapmış olduğum tespitlerde, baromuzun eksiklerini gidermesi hususunda 2 yıl önce sosyal paylaşım sitesinde Kürt sorunu ve demokratik çözümde pasif kaldıkları gerekçesi ile Şırnak Barosu hakkında yazı yazdım. Ancak Şırnak Barosu yazdığım bu yazı üzerine kendi aldıkları karar ile beni disiplin kuruluna sevk ederek, kınama cezası verdiler. Türkiye Barolar Birliği’ne başvurarak kararın bozulması için bütün yargısal işlemleri başlatacağım."

Kaynak: Haber Kaynağı
Hits: 803