Bebeğiyle duruşmaya giren avukat anne TBMM'den destek istedi

~ 13.03.2015, Yeni Yaklaşımlar ~
7 aylık bebeği ile mahkeme salonuna giren Avukat Feyza Altun Meriç, TBMM’den destek istemeye geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır’la görüştükten sonra CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’le görüşen Feyza Altun Meriç, MHP ve HDP yetkilileri ile bir araya gelecek. Altun Meriç, "Biz çalışırken hiçbir gerekçe gösterilmeksizin ihbarsız, kıdemsiz işten çıkarılıyoruz." diyerek sitem etti.

7 aylık bebeği ile mahkeme salonuna giren Avukat Feyza Altun Meriç,
TBMM’den destek istemeye geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır’la görüştükten sonra CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’le görüşen Feyza Altun Meriç, MHP ve HDP yetkilileri ile bir araya gelecek. Altun Meriç, ″Biz çalışırken hiçbir gerekçe gösterilmeksizin ihbarsız, kıdemsiz işten çıkarılıyoruz.″ diyerek sitem etti.

Geçtiğimiz aylarda Avukat Feyza Altun Meriç'in duruşmaya bebeğiyle girmesi kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Meriç, mahkeme salonuna 7 aylık bebeğiyle birlikte girdi. Bebeğini kumaştan bir askı ile kucağında taşıyan Altun Meriç sosyal medyada paylaştığı fotoğrafı çok popüler olmuştu. Altun Meriç, ″7 aylık bebeğimle duruşmaya girebilirsem, diğer anneler de sosyal hayata çıkmak için bir cesaret bulabilirler diye umut ediyorum″ sözleriyle tüm anneleri dayanışmaya çağırmıştı.

“BİZ ÇALIŞIRKEN KIDEMSİZ İŞTEN ÇIKARILIYORUZ”

Bugün Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret ederek “
Türkiye’de kadının ve ailenin gebelik sırasında ve sonrasında yaşadığı sıkıntılara genel bakış ve çözüm önerileri” adlı 14 sayfalık çalışmayı sunan Av. Altun Meriç, Meclis’e kucağında 9 aylık bebeği ile geldi. Altun Meriç’i makamında kabul eden CHP Grupbaşkanvekili Levent Gök, bebeği masaya oturtarak anne ile sohbet etti. Av. Altun Meriç, çalışmasının bilimsel olmadığını ifade ederek “Biz kadınlar olarak özellikle kamuda biraz daha iyi olmakla birlikte özellikle özel sektörde, bu siyaset üstü bir konu. Türkiye’de bütün kadınların çocuğu oluyor. Biz çalışırken hiçbir gerekçe gösterilmeksizin ihbarsız, kıdemsiz işten çıkarılıyoruz.” diye konuştu.

“ANNELİK KUTSALSA NASIL BİR KUTSALLIK BU ANLAYAMADIM”

Özel sektörde doğum iznine ayrıldıklarında geri dönmelerine imkan tanınmadığını ifade eden Altun Meriç, “Çocuklarımızı işyerine götüremiyoruz. İç yazışmalarla ‘çocuklarınızı getirmeyin’ diye çalışan kadınlara yazı gönderiyorlar. Toplumsal bilinç, hamile ve çocuklu kadınlara yok denecek kadar azaldı Türkiye’de. Annelik kutsalsa nasıl bir kutsallık ben anlayamadım. Çünkü çocuklu hayat Türkiye’de şuanda çok zor.” dedi. Altun Meriç, çalışan çocuklu kadınlara iş güvencesi verilmesinin yanında emzirme izinlerinin 6 ay olmasını talep etti.

“BİRLİK OLARAK HAKLARIMIZ TALEP EDELİM”

Kadınların özel sektörde çok zor şartlarda çalıştığını ifade eden Altun Meriç, “Ben bütün kadınlara seslenmek istiyorum. Biz birlik olarak haklarımızı talep edersek bu haklarımızı ancak bu zaman alırız diye düşünüyorum.” diyerek kendisine Cumhurbaşkanlığı ve
Başbakanlıkta görüşme sözü verildiğini söyledi.

“HAKLI EYLEMİNİZDE SİZİNLE BERABERİZ”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise Feyza Altun Meriç’e çocuğu ile duruşma salonunda bulunmasının çok haklı bir davranış olduğunu ifade ederek özellikle bebeği olan çalışma ihtiyacındaki kadınların çocuğu ile beraber sosyal hayatın içinde yer alması gerektiğini söyledi. Gök, “Çok haklı bu eyleminizde biz sizinle beraberiz.” dedi.
CİHAN

Hits: 1144