'Böyle adalet olmaz' diyen avukata soruşturma!

~ 03.03.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Adalet ve Kalkınma Partisi 'nin İstanbul İl Kongresi'nde, "Berkin'in katilleri yargılansın / Adalet istiyoruz" yazılı pankart açan iki genç tutuklanınca, duruşma salonuna girerek, "Bu nasıl adalet? Böyle tutuklama mı olur? Talimatla hareket ediyorsunuz" diye tepki gösteren avukat Aytaç Ünsal hakkında da "hakime hakaret" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
 
AKP 'nin 9 Şubat'ta yapılan İstanbul İl Kongresi'nde, "Berkin'in katilleri yargılansın-Adalet istiyoruz / Dev-Genç" yazılı pankart açan Hicri Selviler ve Leyla Erdoğan, bir gün sonra yasadışı DHKP/C propagandası suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti.
 
Leyla Erdoğan sorgusunda, “Örgütle hiçbir bağlantım yoktur. Dev-Genç’e sempatim vardır. Pankartın amacı, Berkin Elvan öldürüleli 603 gün olmasına rağmen katilleri bulunup yargılanmadı. Bu olaya dikkat çekmek amacıyla parkart açtım” demişti. Hicri Selviler de, “Başbakan konuşmasında adaletten bahsediyordu. Biz de Berkin Elvan için adalet isteğimizi dile getirmek amacıyla pankart açtık. Başbakanın korumaları tarafından saldırıya uğradık” diye konuşmuştu.
 
 
  http://ohaber.com/-boyle-adalet-olmaz-diyen-avukata-sorusturma--h-507013.html
 

 

Hits: 851