Kart aidatı iadesi için başvuranlar dikkat... Evinize icra gelebilir

~ 20.02.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Kredi kartı aidatı iadesi başvurusunu haklı gören tüketici hakem heyetinin kararına itiraz eden Garanti Bankası avukatları, aidatı ödetmediği gibi mahkeme masraflarını da tüketiciden istedi. Müşteriye, avukatlık ücreti icrası getirdi.

Kredi kartlarının aidatının iadesi için Beşiktaş Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuran Garanti Bankası müşterisi Jale Özçetin, 2013’te davayı kazandı. Ancak Garanti Bankası aidatı iadeyi reddederek Temmuz 2013’te karşı dava açtı.

Aidatı almayı hak kazanan Özçetin hastalığıyla uğraşırken, “Gıyabında" yargılandı. Mahkeme, geçen yıl 4 Şubat 2014’te sonuçlandı. Ancak mahkeme kararı Jale Özçetin'e ulaştırılmadı.

Özçetin mahkemenin sonuçlanmasından bir yıl sonra 9 Şubat 2015’te icra  kararı aldı.  
972,24 lira kredi kartı aidatını almayı hak kazanan müşteri, eline ulaşmayan mahkeme tebligatı nedeniyle icralık olup 850,93 lira avukat ücreti ödemekle yükümlü oldu.

Yıllardır Garanti Bankası müşterisi olduğunu söyleyen mağdur Özçetin, “En çok ağırıma giden alacaklıyken borçlu durumuna düşürülmem ve icra gelmesi. Hatta hapis cezasından bahsediliyor mektupta. Ayrıca televizyonda reklamlarda her gün kredi kartı aidatlarını kolayca iade ettiğini söyleyen bankalara güven olmuyormuş. Bütün aile Garanti Bankası’ndaki hesaplarımızı kapatacağız” dedi.

Niyetin tüketicileri yıldırmak olduğunu söyleyen Tüketicileri Koruma Derneği Genel Sekreteri Halil Çamalan, “Bankalar bu yola başvuruyor. Ancak Ziraat Bankası’nın dosya masrafları ve kredi kartı aidatlarını mahkeme heyetlerine gitmeden iade edeceğini söylediği gibi diğer bankaların da aynısını uygulamasını bekliyoruz. Çünkü her iki tarafta zorlanıyor ve çok sayıda dava açılıyor” dedi.


http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/217239/Kart_aidati_iadesi_icin_basvuranlar_dikkat..._Evinize_icra_gelebilir.html

 

Hits: 1030