Avukatlar bugün 'adalet nöbeti' tutacak

~ 10.02.2015, Yeni Yaklaşımlar ~
Avukatlar, İstanbul Barosu’nun çağrısıyla bugün 15.30’da Çağlayan Adliyesinde iç güvenlik yasa tasarısına karşı toplanarak “adalet nöbeti” tutacak.
 

Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan İstanbul Barosu Başkanlığı, “iç güvenlik paketi adı altında yapılmak istenen bir rejim değişikliğidir” dedi. Baro’nun açıklamasında paketin “hukuk devletini ortadan kaldırarak faşist ve baskıcı bir düzeni yasallaştırılma çabası” olduğu ifade edildi.

Paketin bireyleri yargı güvencesinden tamamen yoksun bırakarak korumasız hale getireceğini, hak ve özgürlükleri iktidarın, idarenin ve polisin insafına terk edeceğini söyleyen Baro, paketle birlikte her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünün de terör eylemi sayılacağının altını çizdi.

YAŞAM HAKKI BÜYÜK TEHDİT ALTINDA

Baro açıklamasında paketle birlikte herkesin fişlenebileceği, polise tanınan gözaltı ve arama kararı verme, soruşturma yapabilme yetkisiyle yargı yetkisinin idareye devredileceği vurgulandı. İstanbul Barosu açıklamayı, “Polise tanınan silah kullanma yetkisinin genişletilmesi ile birlikte yaşam hakkı büyük bir tehdit altına girecek” diye sürdürdü.

‘BU REJİM DEĞİŞİKLİĞİDİR’

Baro, iç güvenlik paketinin bir yasal değişikliğin çok ötesinde, bir rejim değişikliği anlamına geldiğini belirterek siyasi iktidarı uyardı.

AVUKATLAR NÖBETTE

Yarın İstanbul Barosu’nun çağrısıyla 15.30’ta Çağlayan Adliyesinde yapılacak basın açıklamasının ardından “adalet nöbeti” başlatılacağı duyuruldu.

 

http://haber.sol.org.tr/turkiye/avukatlar-bugun-adalet-nobeti-tutacak-107321

 

Hits: 1205