Hukukçu bir annenin isyanı...

~ 27.01.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Anneliğin “kariyer” olarak dayatılmasına ve çocuklu kadınların toplumdan dışlanmasına tepki gösteren Avukat Feyza Altun Meriç, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’ndaki duruşmasına yedi aylık oğlu Ali Yiğit ile birlikte katıldı.

Çocuğunu bebek kemeriyle üzerinde taşıyan Meriç, kadınlara “Çocuklarınızı sarın kendinize, çıkın sosyal hayata karışın” çağrısında bulundu. Meriç, çalışma mekanlarının annelerin ihtiyaçlarına göre planlanmamasından da yakındı.

“Dünyanın en büyük adliyesi diye yapılan Anadolu Adalet Sarayı’nda hiçbir tuvalette bebek alt değiştirme aparatı yok. Kaç tane yemekhane var ama birinde bile mama sandalyesi yok. Emzirme odası yok” diyen Meriç, talepleri için resmi başvuru yapacağını, bu konuda meslektaşlarından da destek beklediğini söyledi ve ekledi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört çocuk tavsiyesinde bulunuyor ama öncelikle kendisinden bir çocukla bize yaşama alanı sağlamasını istiyoruz!”

Avukat Feyza Altun Meriç’in bu mücadalesinin Avrupa’da da birçok örneği bulunuyor. Anneliği ve iş hayatını bir arada götüren anneler çocukları ile çalışıyorlar.

Screen Shot 2015-01-27 at 18.43.08

http://www.dipnot.tv/avukat-feyza-altun-meric-bebegiyle-durusmaya-katildi/81568/

 

Hits: 1722