Hakim'den Ahmet Şahbaz'a skandal söz!

~ 27.01.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Ethem’in annesi ve kardeşlerinin yargılandığı davada, Hakim Hasan Akçam’ın, Ahmet Şahbaz’a yönelik sözleri damga vurdu.

Ethem Sarısülük’ün öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşmasında çıkan olaylar nedeniyle Ethem’in annesi ve kardeşlerinin yargılandığı davada, Hakim Hasan Akçam’ın, Ahmet Şahbaz’a yönelik sözleri damga vurdu.

Duruşmanın ardından Hakim Akçam, Şahbaz’a “İyi günler Ahmet Bey” derken, tanık olarak ifade veren polis memurları, güvenlik gerekçesiyle Şahbaz’a peruk ve gözlük taktırıldığını söyledi.

Gezi olayları sırasında Ankara’da yapılan eylem sırasında Ethem Sarısülük, polis memuru Ahmet Şahbaz’ın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Davanın ilk duruşmasına sanık Ahmet Şahbaz, tanınmamak için peruk ve gözlük takılarak getirilmişti. Duruşmanın ardından, çıkan olaylar sırasında Şahbaz’ın taktığı peruk düşmüştü. Çıkan olaylarla ilgili olarak Ethem’in annesi Sayfı Sarısülük ve kardeşleri Cem, İkrar ve Mustafa Sarısülük hakkında hakaret ve yaralama suçlamasıyla dava açılmıştı.

ŞAHBAZ MÜŞTEKİ

Davanın ikinci duruşması Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Sarısülük ailesinden katılan olmazken, davada müşteki olan Ahmet Şahbaz kaldığı cezaevinden sesli ve görüntülü sistemle duruşma salonuna bağlandı. Sarısülük ailesinin avukatları Kazım Bayraktar, Eylem Hakverdi ve Teoman Özkan da hazır bulundu. Hakim Hasan Akçam olaylı duruşmada görev yapan polislerin talimatla ifade verdiklerini açıkladı. Tanık polisler ifadelerinde, Şahbaz’ın güvenlik gerekçesiyle peruk ve gözlük takılarak duruşmaya getirildiğini açıkladı.

İYİ GÜNLER AHMET BEY

Duruşmanın ardından Hakim Hasan Akçam, müşteki Ahmet Şahbaz’a ifadelere ilişkin bir diyeceği olup olmadığını sordu. Şahbaz da “ Olayda darp edildiğime ilişkin görüntüleri dosyaya sunduk. Darp edildiğimiz ortada” dedi. Hakim Hasan Akçam duruşmayı bitirirken Şahbaz’a “İyi günler Ahmet Bey” demesi de dikkat çekti.


http://sozcu.com.tr/2015/gundem/hakimden-ahmet-sahbaza-skandal-soz-724591/

Hits: 985