Ali İsmail Korkmaz davasında karar açıklandı

~ 21.01.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Ali İsmail Korkmaz’ın Eskişehir’deki Gezi Parkı gösterileri sırasında dövülerek öldürülmesine ilişkin davanın son duruşması, bugün görüldü. Dört polis olmak üzere sekiz sanığın yargılandığı davada, mahkeme kararını verdi. Tutuklu sanık polislerden Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın önceki duruşmasında karar çıkması beklenirken, tutuklu polis Mevlüt Saldoğan’ın sağlık nedeniyle katılmaması üzerine dava, 21 Ocak’a bırakılmıştı.

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da duruşmaya katıldı.

‘KATİLLER TEŞKİLATIMDA DEĞİL GEZİ PARKI’NDA’

Mahekem kararını açıkladı. Tutuklu sanık polislerden Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Savcı mütalaasında tutuksuz yargılanan polis Yalçın Akbulut'un tutuklanmasını istedi.

Duruşmada, tutuklu yargılanan polis Mevlüt Saldoğan duruşma da SEGBİS sistemiyle savunma yaptı. Sanık polis Saldoğan, “Görüntülerde şahıs ispat edilemedi. Çelişkilerle dolu 6 ifade verdi şahıs. Benim darp ettiğim şahıs Ali İsmail Korkmaz değil. Gezi darbe girişimi miydi değil miydi? Kamu malına zarar vermek nasıl bir demokratik hak kullanımıdır? Katiller teşkilatımda değil Gezi Parkı eylemlerinin arkasındakilerde aranmalı” dedi.

Anne Emel Korkmaz ise “Korktuğu için mahkemeye gelemedi” diyerek sanık polis Saldoğan’a tepki gösterdi.

İKİ POLİS İÇİN BERAAT İSTENMİŞTİ

Ali İsmail Korkmaz Davası’nda dördü sivil olmak üzere sekiz kişi yargılanıyor. Esas hakkındaki mütalaada, Polis Saldoğan hakkında kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası isteniyor. Sivil sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar hakkında ise nitelikli yaralama suçundan sekiz yıldan 12 yıla, polis Yalçın Akbulut hakkında da nitelikli kasten yaralama suçundan 12 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sanık polis Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’e ise beraat kararı verilmesi yönünde görüş bildirilmişti.

Odatv.com

 

 

Hits: 1097