Eskişehir'in sürülen ünlü hakimi: Hiçbir zaman zalimin yanında olmayacağım

~ 20.01.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Eskişehir’de suça karışan yurt çocuklarına sahip çıkılmasını isteyen, hız nedeniyle verilen trafik cezalarını iptal ettiren ve şiddet gören eşe çiçek alınıp yemeğe götürülmesi gibi verdiği kararlarla dikkat çeken Eskişehir 1’inci Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil, Zonguldak’a tayin edildi.

Karara tepki gösteren Hakim Karanfil, Facebook’taki sayfasında, “Allah’a şükür ki hukukun yerle bir edildiği bir dönemde, zalimin yanında olmadım ve hiç bir zaman da olmayacağım. Bu dünyanın bir de öte tarafı var” dedi.

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle Eskişehir’deki 1’inci Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil Zonguldak’a atandı. Hakim Karanfil, kendi isteği dışında yapılan atamaya sosyal paylaşım sitesi facebookta tepki gösterdi. Kemal Karanfil Facebook’taki sayfasında şunları yazdı:

“Mazeret ve isteğim olmadığı halde, henüz yoğun bakımdan yeni çıkan 10 yaşındaki oğlum ve bu yıl 3 kaza geçiren eşime de acımayıp bu kış ortasında başka bir ile tayinimi çıkardılar. Kendileri gibi düşünmediğim ve bir toplantıda ‘Seçildiğiniz takdirde yürütmeden bağımsız olabilecek misiniz?’ şeklindeki sorumdan rahatsız oldukları anlaşılıyor. Allah’a şükür ki hukukun yerle bir edildiği bir dönemde, zalimin yanında olmadım ve hiç bir zaman da olmayacağım. Bu dünyanın bir de öte tarafı var.”

KARARLARI

Hakim Kemal Karanfil, yetiştirme yurdundan kaçıp suç işleyen çocuklara sahip çıkılması için valiliğe yazı yazarken, çevre yolunda hız yaptığı için ceza kesilen sürücünün itirazını haklı bulup cezanın iptalini karar vermişti. Karanfil ayrıca şiddet uygulayan kocaya eşine çiçek alma ve yemeğe götürme cezası verince bu konudaki haberleri medyada da yer almıştı.

164 KM HIZLA GİDEN VEKİLE CEZA VERİLMEDİ DİYE KAMYONCUNUN CEZASINI İPTAL ETMİŞTİ

Eskişehir 1’inci Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil, son olarak Eskişehir’de S.Y. adlı kamyon sürücüsünün çevreyolunda hız limitini aştığı gerekçesiyle verilen 356 Lira para cezasını iptal etti. S.Y.’nin itirazını haklı bulan Karanfil kararında aynı yolda 164 kilometre hızla giden milletvekillerine ceza kesilmediğine vurgu yaparak 3 şeritli olan, kavşakları dal çıklarla kapatılan çevreyolunda birçok aracın 100 kilometrenin üzerinde hız yaptığını, 50 kilometre hızla gitmenin arkadan hızla gelen araçların kaza yapmalarına neden olabilineceğine dikkat çekerek şöyle dedi:

“Benzer dosyalarda saatte 164 km hızlı giden milletvekilleri ve yakınlarına ait araçlara ceza tutanağı düzenlenmemesi, iptali yönündeki kural ve getirilen düzenlemeler karşısında saatte 67 km hızla giden vatandaşa uygulanan ceza tanziminin adalet duygusu ve adil yargılama ilkelerine aykırı olması nedeniyle şahsın itirazının kabulü ve düzenlenen idari para cezasının iptaline karar verilmiştir.” (DHA)

Hits: 1245