Avukatlık bürosunda borçludan sekretere tecavüz girişimi!

~ 19.01.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Ankara'da bir avukatlık bürosunda sekretere tecavüz girişimi son anda engellenirken, avukatlar olaya sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

 

Olay şöyle;

"Önceki gün Ankara'da bir meslektaşımızın bürosuna borçlunun biri geliyor ve kimse yokken sekreterin boğazına yapışmış tecavüz girişiminde bulunuyor. Tam bu esnada büroya gelen meslektaşımızın müdahalesi sonucu sekreter kurtuluyor. Meslektaşımız ise darba maruz kalıp yaralanıyor.
Sonra ne mi oluyor? Şüpheli, sorgu hakimliğince saldırganın yüzünde yara izi var diye denetimli serbestlikten salıveriliyor.
Avukat Hakları Merkezi üyesi olarak meslektaşımıza destek amaçlı suçüstü savcılığında beklediğim sırada gözüme duvara asılı başka bir açıklama ilişiyor. '' Avukat ve noterler hakkındaki şikayetleri şu katta yapın'' deniliyor.
Eleştirince ağırlarına gidiyor '' kürsü memurlarının.'' Avukat, mağdur olunca saldırganı pek bir seviyorsunuz. Neden? Yüreğinizin yağı eriveriyor hemen. Ama birisi avukat hakkında bir şikayette bulunsun yeter ki! Anında şahan kesiliyorsunuz! Baksanıza şikayet edin diye yönlendirme tabelası bile asmışsınız..
Soralım; derdiniz ne sizin?
888'lik son kararnameniz nasıl güzel mi? 1.155-TL'lik ulufe zammı iyi geldi mi? Emekli olunca avukatlık yapmayı da düşünüyor musunuz? Hadi yaaaa! Yolsuzluğu aklamak için bilmem kaç tane savcı görevlendirildi diyen bir meslektaşınızın eleştirisini dahi kaldıramıyorsunuz. Hiç emir de almazsınız siz! Mesela şu an kaç tane savcımız IŞİD terör örgütü hakkında harıl harıl re'sen soruşturma yürütüyor. Valla! Terör eylemleri başlayalı bir bilemediniz iki cuma ancak geçti oysa. C.başkanına ya da başka bir devletliye biri hakaret etti mi acaba diye bekleşeniniz de var mı? Hani olur ya ederse hemen soruşturma açam da yükseğe çabuk ereyim diye..
Ne desek boş! Memleketin irezil bu halinde ne kadar çok payınız var? Aldatmaca da olsa, görece de olsa azıcık teraziyi doğru tutayımı yekten unuttunuz.
Olur ya başınıza bir musubet gelirse avukat meslektaşımıza uyguladığınız kendi bozuk terazinizde tartılasınız inşallah!

Amin!...


(Kaynak: Av. Bayram Özkan)

 

Hits: 1152