Yargının yazgısı

~ 28.05.2011, Melih AŞIK ~

Yargıtay’ın 2 Haziran’da yapılacak başkanlık seçiminde adı aday olarak geçen Ersan Ülker, “İktidarın seçtiği 160 üye ortak hareket ediyor, seçimlerin sonucu zaten belli” dedi ve adaylıktan çekildiğini açıkladı... Yeni Başkan’ın adını da verdi: Nazım Kaynak... Ersan Ülker  Yargıtay’ın yapısını değiştiren yasanın çıkmasından sonra HSYK’nın seçtiği 160 yeni üyenin bugüne kadar yapılan tüm seçimlerde “blok” halinde aynı oyu kullandıklarını belirtiyor, Ülker, HSYK tarafından seçilen 160 üyenin 4 aydır bir dosya kapağı bile açmadıklarını, oturacak yerlerinin olmadığını ancak seçimlerde topluca oy kullandıklarını ekliyor. HSYK yapısının değişmesiyle yargıya sözde demokrasi gelecekti... Gelmiş işte...
* * *
Yargının halini gösteren bir başka örneği avukat Turgut Kazan’ın dünkü basın toplantısında görüyoruz. CHP Denizli Milletvekili adayı, eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatı olan Turgut Kazan. Dursun Çiçek davasında herkesin tanıdığı bir şahsın gizli tanık olarak dinlendiğini anlattı... Dedi ki:
- Gizli tanığa, bu davada sanık olmayan, dolayısıyla duruşmada hazır bulunup soru sorma hakkını kullanamayan müvekkilimi uydurma iddialarla suçlama imkanı verildi. Sonra da, bugüne kadar görülmemiş bir sür’atle, üstelik tanığın kimliğini açıkladığı bölümler bile silinemeden, 82 sahifelik kayıtlar çözülüp basına servis edildi.
Kim bu gizli tanık? Erzincan’dan bir savcı... Zabıtlar neden son sürat çözülüp basına veriliyor. Cihaner’in seçim şansını olumsuz etkilemek için... Yargı da, izlediğiniz gibi seçimlerle çok ilgili görünüyor!

(Milliyet 28.05.2011)

Melih AŞIK | Tüm Yazıları
Hits: 1535