Hasan Ferit'in davası 4 Mart'a ertelendi

~ 06.01.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

İstanbul Gülsuyu’nda devlet gözetimindeki uyuşturucu çetelerine karşı yapılan yürüyüş sırasında çeteler tarafından başından vurularak katledilen Hasan Ferit Gedik’in duruşması 4 Mart’a ertelendi

 
Hasan Ferit’in davası 4 Mart’a ertelendi

İstanbul Gülsuyu’nda uyuşturucu çetelerine karşı yapılan yürüyüş sırasında ateş açılarak katledilen Hasan Ferit Gedik’in 5. duruşması görüldü. Duruşma’ya Hasan Ferit’in ailesi başta olmak üzere Haziran İsyanı’nda ölenlerin aileleri de katıldı. Hakkında 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezaları istenen sanıklar yine mahkemeye katılmadı.

Dava da sanık avukatları konuştuğu sırada Hasan Ferit Gedik’in öldürüldüğü gün başından kurşunla vurularak yaralanan Gökhan Aktaş’ın annesi, avukata tepki gösterdi: “Oğlumun kafasında halen kurşun var. Siz bu çetelerden kaç para alıyorsunuz.”

Mahkemenin duruşmanın daha büyük bir salona alınması talebiyle Adalet Bakanlığı’na gönderdiği dosyaya henüz bir yanıt verilmediğini açıkladı. Dosya gelmediği için duruşma 4 Mart’a ertelendi. Duruşma avukatları davanın başka bir şehre kaçırılmak istendiğini belirtti.

DURUŞMAYA TAHLİYE OLAN BABASI DA KATILDI
5’inci duruşmaya Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik ve cezaevinden yeni çıkan babası İbrahim Gedik de katıldı. Dava bitiminde anne ve baba Gedik, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Çok üzgün olduğu görülen ve konuşmakta zorlanan baba İbrahim Gedik, "Hasan Ferit Gedik, uyuşturucu çeteleri tarafından katledilmiştir. Bu soğukta burada ve dışarıda Hasan Ferit Gedik’e gönül vermiş herkesi kucaklıyorum. Hasan Ferit, halkı için geleceği için insanlık için mücadele vermiştir. Yüreğini koymuştur. Analar babalar uyuşturucuya karşı mücadele etsin. Hapishaneden çıktım buraya geldim. Hasan Ferit, ‘İnsanların dini dili ırkı hiç fark etmez diyordu’" dedi.

Anne Nuray Gedik ise "Oğlum toprağın altında adalet bekliyor. Bu koskoca adalet sarayında maalesef Hasan Ferit Gedik’e yer yok. Bakanlığa gittik avukatlarla birlikte. Bize söz verdiler. Umutlu bir sonuç aldık. Ve görüyoruz ki hala bir yer verilmedi. Sürekli erteleniyor. Oğlum yoğun bakımda yatarken delilleri karartmak için kanlı gömleğini yok ettiler. O yetmedi cenazesi 3 gün ortada kaldı. Dördüncü gün defnettik. O da yetmedi. İlk duruşmamız başladı bizi duruşmaya almadılar. Sürekli bize zalimce zulüm yaptılar. Ama adaletin tecelli etmesi için mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bizi yıldıramayacaklar" şeklinde konuştu.

Adliye önünde toplanan grup ise “Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür” şeklinde slogan attı.

 

 

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/hasan-feritin-davasi-4-marta-ertelendi-h69101.html

Hits: 1021