Bağımlıya 24 saat avukatlık desteği

~ 21.12.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Türkiye Barolar Birliği (TBB), uyuşturucu ile mücadele kapsamında, madde bağımlılarının doğrudan baroya bağlı avukatlarla iletişime geçip yardım isteyebileceği, “Alo Hayat Ağacı” projesini başlattı.

7 gün 24 saat hizmet verecek 444 84 98 Alo Hayat Ağacı hattını arayan bir uyuşturucu bağımlısı ya da yakını, direkt olarak bir avukat ile bağlantıya geçecek. Hasta kişi, hattı aradığında, avukat o kişiyi bulunduğu yerden aldırıp, psikolog, sosyal hizmet uzmanı gibi isimlerle bir araya getirecek. Ayrıca hastaya, “Kendi isteğinle tedavi olmak için gelirsen, bir ceza yaptırımın yok, devlet seni tedavi etmekle yükümlü” diyecek ve her aşamada yanında olacak.

‘1 liraya ölüm satın alıyorlar’
Proje ile ilgili konuşan TBB Başkanı Prof. Dr.
Metin Feyzioğlu şunları söyledi: “Çocuklarımız sadece 1 liraya okul önlerinde ölüm satın alıyor. Hapın etkisini artırmak için fare zehirinden, florasan kırığına kadar kullanılan yan maddeler kalbi, beyni patlatarak hızlı bir ölüm getiriyor. Köftelerin, dürümlerin, daha da beteri anaokullarının önünde satılan lolipop şekerlerinin içine bu uyuşturucu katılmaya başlanmış durumda. Bununla elbirliğiyle savaşmak zorundayız.”
Proje kapsamında, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan bir heyet gözetiminde “Yaşamı keşfet” isimli bir tiyatro oyunu hazırlandığını belirten Feyzioğlu, oyunun tüm Türkiye’de sahneleneceğini söyledi.

http://www.milliyet.com.tr/bagimliya-24-saat-avukatlik-destegi-gundem-1987169/
 

Hits: 992