AVUKATLARIN DOSYAYA BAKAMAMASI AİHS'E AYKIRI

~ 18.12.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen, avukatların dosyaya bakamaması ve savunma yapamamasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine (AİHS) aykırı olduğunu belirtti.

Antmen, gazetecilere yönelik operasyonda yaşananların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yürürlüğe giren ve ertesi gün hemen uygulamaya konulan Güvenlik Paketinden kaynaklandığını söyledi. Burada insan hakları ihlali, adli yargılamanın ihlali, savunma hakkının ihlali bulunduğunu ifade eden Antmen, "Bir şeyle suçlanacaksınız. Bunun ne olduğunu öğrenemeyeceksiniz. Avukatın yetkileri kısıtlanacak, avukat dosyaya bakamayacak, savunma yapamayacak. Bu açıkça Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırıdır. Türkiye'nin geldiği nokta ve bugünden sonra geleceği nokta açıkça görülmektedir. Kesinlikle bir hukukçu olarak bir Baro Başkanı olarak bunun hukuka uygun olarak kabul edilmesi, içimize sindirilmesi kesinlikle mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Avukatların adliyeye sevk edilen kişilerle görüştürülmesinin engellenmemesi gerektiğini kaydeden Antmen, "En azından mahkemeye ifade vermeden önce mutlaka görüştürülmeliler. Gerçi dosyayı da bilmiyorlar ki görüşseler ne olur görüşmeseler ne olur. Adamlar neyle suçlandıklarını bile bilmiyorlar ki. Avukatlar da sanıklar da bilmiyor. Avukatların şüphelilerle görüşmeleri engellenmemeli." dedi. CİHAN

Cihan
Hits: 1245