ÇARŞI, mahkeme salonuna SIĞMADI

~ 16.12.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Gezi olaylarında, 'hükümeti yıkmaya teşebbüs'le suçlanan Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyesi 31 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde yapılacak. Salondaki kalabalıktan dolayı duruşma başlayamadı. Mahkeme Başkanı Metin Tamirci, sanık avukatlarının başka bir salon talebine, “Ne kadar deplasmana gittiyse mahkeme’ (başka duruşma salonu) hep sıkıntı yaşandı.” dedi. Salondaki CHP milletvekilleri ve davayı izlemeye gelen avukatlar dışarı çıkarıldı. 
 
Gezi olayları sırasında, ‘Hükümeti devirmeye teşebbüs’le suçlanan Çarşı grubundan 31 kişinin yargılandığı davada avukatlar ve sanıklar salona sığmadı. Daha büyük bir salon talepleri üzerine Mahkeme Başkanı Metin Tamirci, “Ne kadar deplasmana gittiyse mahkeme (başka duruşma salonu) hep sıkıntı yaşandı.” dedi. Sanıklarla avukatların itirazlarına devam etmelerine rağmen Mahkeme Başkanı Tamirci, itirazlara “Avukatlar ve sanıklar haricinde işi olmayanlar dışarı çıkarılsın. Sanık, avukat ve izleyici sayısı olarak biz değerlendirdik. Bu salonda duruşma yapılabileceğini kararlaştırdık. Duruşmayı bu salonda yapacağız. Söyledik, havalandırmalar da sık sık çalıştırılacak.” şeklinde cevap verdi. 
 
Bunu üzerine duruşmaya izleyici olarak katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Mahmut Tanal, Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu ve Demokratik Gelişim Partisi DGP) Başkanı İdris Bal dışarı çıktı. 
 
Avukatlar, mahkeme başkanının bu ısrarına tepki gösterdi. Sanık Avukatı Ali Rıra Dizdar, “Silivri’ye deplasmana gitmiyoruz. Burada, alt katta bulunan büyük duruşma salonuna gidelim diyoruz.” sözleriyle itirazını dile getirdi. 

CİHAN

Hits: 1010