Ihlamurlu yolda, ÇARŞI'nın yanındayız

~ 15.12.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Beşiktaş taraftar grubu ÇARŞI üyelerinin darbeye teşebbüs iddiasıyla ve ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle yargılanacağı davanın duruşması, 16 Aralık Salı günü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlıyor.

İlk gün söylediğimiz gibi; bu dava, siyasi iktidarın, Haziran Direnişinde faşizme karşı özgürlüğün ve umudun sesi olmuş ÇARŞI ile hesaplaşmasının davasıdır. Bu dava, sokaklara, meydanlara inen milyonlarla, baskılara karşı direnenlerle, Gezi ile hesaplaşmanın davasıdır. Dünya’da ilk kez bir taraftar topluluğunun meşalelerle, pankartlarla darbe yapacağı iddiasında olan bu dava, Yeni Türkiye’nin utanç davasıdır.

Kurulduğu günden bu yana ezilenlerden yana saf tutmuş, 1 Mayıslarda meydanlarda bayrağını açmış, Van depreminde donan çocukların örtüsü olmuş, nerede bir adaletsizlik varsa orada adaletin peşine düşmüş olan ÇARŞI’ya karşı açılan bu dava, Türkiye’nin tüm ilericilerinin, aydınlıktan ve umuttan yana olanların davasıdır.

Adalet İçin Hukukçular olarak, diktatörlüğe ve adaletsizliğe karşı, “İnsana yatırımı farz bilene, onlar güçlüyse biz haklıyız, halkız diyene... Ihlamurlu yoldan selam olsun” diyenlerin yanında, adalet için mücadele edeceğimizi ilan eder, herkesi 16 Aralık Salı günü saat 9:30’da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin önünde olmaya davet ederiz.

Bu çağrı hepimizin.

Ihlamurlu yolda, ÇARŞI ile omuz omuzayız.

Adalet için Hukukçular

Hits: 1024