Hâkimle avukatın koltuk savaşı sürüyor

~ 20.11.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Gaziantep Adliyesi'nde duruşma salonu yetersizliği nedeniyle davaları odasında gören Hakim İbrahim Sağır'ın avukatlarla tutuştuğu koltuk kavgası sürüyor.'Onlar benim, oturamazsınız' diye hakim, avukatlara koltuk yasağı koydu.

RADİKAL- Bir ay önce bir avukata “Burası benim odam, oturamazsın” diyerek, odasındaki koltukları ters çevirtip koridora koyduran Hakim Sağır, bugün de koltuk krizi çıkardı. Bu kez odasındaki üç koltuğu üst üste koyduran Hakim Sağır, iki hukukçunun indirip oturmak istemesi üzerine “Odamı terk edin” diyerek, polisleri çağırdı. Avukatların itiraz etmesi üzerine Sağır, üç koltuğu odasından çıkarttırarak, başka bir bölüme taşıttırdı. Koltukların sürüklenerek taşındığı an objektiflere yansıdı. 

Facebook hesabında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Seni seviyoruz. Allah seni korusun ve muzaffer eylesin. Bizim için… Amin” diye yazdığı ortaya çıkan Gaziantep 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, adliyedeki duruşma salonu yetersizliği nedeniyle davaları kendi odasında görmeye başlamıştı. Hâkim Sağır, geçen 16 Ekim’deki bir duruşma sırasında boş koltuğa oturan genç avukatı, “Burası benim odam” diyerek, ayağa kaldırmıştı. İtiraz eden avukata, “Bir şikayetiniz varsa gidin ağalara, babalara şikayet edin” dediği iddia edilen Hâkim Sağır, kimse oturmasın diye üç koltuğun yüzünü duvara çevirmişti. Avukatın şikâyeti üzerine baro yöneticisi olan Avukat Muharrem Ercan ve Bülent Duran, odaya gelerek, koltukları yeniden çevirip oturmuştu. Sağır daha sonra boş koltukları koridora çıkarttırmıştı.

KOLTUKLAR ÜST ÜSTE
Gaziantep Barosu’ndan Ercan ve Duran, bugün sabah duruşma izlemek için yine Hâkim İbrahim Sağır’ın odasına gitti. İçeri girdikleri sırada Hâkim Sağır’ın masasında oturduğunu, karşısındaki iki koltuğa savcı ve kâtibin yerleştiğini, mübaşir ve avukatın ayakta durduğunu gördü. Odada bulunan üç boş koltuğun, kimse oturmasın diye bir kenarda üst üste dizildiğini fark eden avukatlar, koltukları indirmek istedi. Bunun üzerine ayağa kalkan Hâkim Sağır, avukatlardan odayı terk etmesini istedi. Avukat Ercan’ın anlatımına göre odada şunlar yaşandı:
“Sağır ‘Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz’ dedi. Biz ‘Duruşmanızı bölmek istemedik, kendimiz oturmak istedik’ diye yanıt verdik. Sağır da ‘İzin vermiyorum, burayı provoke etmeye mi geldiniz, duruşma yapıyorum, herkes odamdan çıksın’ dedi. Bizler de ‘Duruşmanızı seyretmeye geldik’ dedik. Bunun üzerine ‘Duruşmaya ara verdim’ dedi. ‘Savcı bey de çıkmıyor mu?’ diye sorduk, ‘O benim misafirim’ dedi. ‘Bu koltukları size ait değil, kamuya ait’ diye itiraz ettik. Ardından polisleri çağırdı.” 

Bu arada Baro Başkanı Bektaş Şarklı ve eski başkan Ali Elibol odaya girerek, Sağır’la görüştü. Bu görüşme bittikten sonra Sağır, koltukları odasından çıkarttırarak, başka bir bölüme taşıttı. 

Avukat Ercan, Sağır’ın odadaki eşyaların şahsi malı sandığını, bu tutumuyla avukatlara yönelik bakış açısını gösterdiğini vurgulayarak, “Tüm meslek ahlakını bir anda öfkelenip unutabiliyor. Ceza yargılamasının kurallarından bihaber bir görüntüsü vardı ve kontrolü kaçırmıştı. Bir an önce gerekli önlemin alınması gerekiyor” dedi.

 

 

http://www.radikal.com.tr/turkiye/hakimle_avukatin_koltuk_savasi_suruyor-1235473

Hits: 1246