Metin Feyzioğlu: Dibine Kadar Siyaset Yapıyoruz

~ 12.11.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hukukun üstünlüğünü savunmak siyasetse, evet biz siyaset yapıyoruz." dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Hukukun üstünlüğünü savunmak siyasetse, evet biz siyaset yapıyoruz" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yeni seçilen İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarete Bursa, Balıkesir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli ve Sakarya Baro Başkanlarıyla birlikte gelen Feyzioğlu, Türkiye'nin duygusal bir kırılma içerisinde olduğunu söyledi.

"Üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğünü savunmak elbette bizim görevimizdir" diyen Feyzioğlu, "Bunu söylemek siyasetse evet hepimiz sonuna kadar, dibine kadar siyaset yapıyoruz. Ama siyasi parti siyaseti yapmıyoruz" şeklinde konuştu.

HSYK seçimleri ile ilgili de konuşan Feyzioğlu, "Tavrımız şu; biz yargının en üstünde yer alan hakim, savcıların özlük haklarını düzenleyen bir kurulun, siyaset tarafından veya bir cemaat tarafından şekillendirilmesine elbette karşıyız. Ama zaten buradaki baro başkanlarının tamamı 2010 referandumu öncesinde bulundukları yerlerde 'yanlış yapıyorsunuz' diye uyarılarda bulunmuşlardı. Şimdi iktidar mensupları, bunları daha yeni söyleniyormuş gibi gündeme taşıyorlar. Yargının özlük işlerinin yönetimi ne cemaate, ne bir tarikata, ne siyasi iktidara bırakılabilir. Yargı tarafsız olmalıdır" dedi.

"PİŞMAN OLACAKLAR"

Soma'nın Yırca köyündeki zeytin ağaçları için Danıştay'ın 'yürütmeyi durdurma' kararı almasını da değerlendiren Feyzioğlu, "Ağaçların kesilmesiyle ilgili suç duyurusunu yaptık. Size şunu garanti edebilirim; o ağaçları kestikleri, geleceğimizi karartmaya teşebbüs ettikleri ve vatandaşımızı dövdükleri, hırpaladıkları için pişman olacaklar" dedi.

Manisa Barosu'na mensup bir avukatın da özel güvenlik görevlileri tarafından ters kelepçelenerek, işkenceye maruz kaldığını öne süren Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği olarak bu konu hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. - İZMİR

http://www.haberler.com/turkiye-barolar-birligi-baskani-feyzioglu-dibine-6678053-haberi/

Hits: 812