ULU ÖNDER ATATÜRK'Ü SAYGI, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANDIK

~ 10.11.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 76’ıncı yılında saygı, minnet ve şükranla andık.

 

Başta Ankara olmak üzere tüm il, ilçe ve köylerimizde, yurt dışı temsilciliklerimizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Atatürk için anma toplantıları düzenlendi.

 

Atatürk anıtlarına çeşitli kurum ve kuruluşlarca çelenklerin konulmasından sonra saat 09’u beş geçe sirenlerle tüm yurttaşlar Atatürk için bir dakikalık saygı duruşuna davet edildi. Bunu İstiklal Marşı izledi.

 

İstanbul’da Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde yapılan törende de İstanbul Protokolü hazır bulundu. İstanbul Barosu adına Baro Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

 

Resmi törenin sona ermesinden sonra İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal bir basın açıklaması yaptı. Kocasakal’ın açıklaması şöyle:

 

BÜYÜK ATATÜRK;

 

Ebediyete intikalinden bu yana 76 yıl geçti. Seni özlüyoruz, sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

 

Ne yazık ki bugün kurduğun Cumhuriyet, devrimlerin dahili ve harici büyük bir saldırı ve tehdit altındadır. Emperyalizmin sözcülüğüne ve destekçiliğine soyunanlarca Cumhuriyet ve onun kurucu değerleri, sistematik olarak değersizleştirilmeye, toplumsal bellekten silinerek ortadan kaldırılmaya, ülke parçalanmaya çalışılmaktadır. Kuruluş değerleri ile topyekûn bir hesaplaşma söz konusudur. Derin tarih adı altında tarihi gerçekler çarpıtılarak sahte ve düzmece bir tarih yaratılarak manevi şahsiyetine, heykellerine saldırılmaktadır. Ancak onlar saldırdıkça alçalmakta, sen milletin şuurunda ve vicdanında daha da yükselmektesin. Bu millet seni ve yaptıklarını unutmamaktadır, unutmayacaktır.

 

Demiştin ki: “Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki asil cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”. Yapamadık Atam. Bugün kaçak ve ucube saraylarında oturarak ve milleti çeşitli yalanlarla kandırarak hala saltanat ve hatta halifelik özlemi duyanlar var. Bugün birileri için boş ve samimiyetsiz nutuklar atma, sahte sevgi ve bağlılık gösterileri sergileme, ani rahatsızlanma günü. Bizim içinse bugün seni anlama, senin gibi düşünme ve hareket etme, söylediğin gibi her birimizin birer Mustafa Kemal olma, Cumhuriyeti ve devrimleri koruma yönünde azim ve kararlılığımızı bileme günü.

 

Aziz Atatürk, maya tutmuştur ve emanetin emin ellerdedir. Cumhuriyete yönelik hain saldırı ve başkaldırı mutlaka defedilecek, bu girişimin hesabı sorulacak, ilke ve devrimlerin yeniden ülkeye egemen olacaktır. Tek rehberimiz ve ışığımız sensin. Hep söylediğimiz gibi hiçbir güç sana olan sevgi ve saygımızı, ilkelerine bağlılığımızı ortadan kaldıramaz, Cumhuriyeti koruma kararlılığımızı sarsamaz. İstanbul Barosu olarak Cumhuriyetin ve devrimlerin bekçisiyiz.

 

Bu uğurda canımız, kanımız, varlığımız Cumhuriyetimize ve ülkemize ve milletimize fedadır.

 

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI

 

 

 

Hits: 849