Ankara'dan hukuk manzaraları: Avukatın dilekçe vermesi haksız tahrik

~ 07.11.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Ankara’da boşanma davasına bakan bir avukat, bakmakta olduğu davanın müştekisi tarafından tehdit ve hakaretlere maruz kaldı. Avukatın şikayetiyle açılan davada avukatın dilekçe vermesi haksız tahrik sayılarak cezada indirim yapıldı

hukukogrmanset

Ankara Barosu’na kayıtlı bir avukat, açmış olduğu boşanma davasının davalısı tarafından telefonla aranarak hakaret ve tehditlere maruz kaldı. Avukatın şikayeti üzerine Sulh Ceza Mahkemesi’nde sanığın tehdit ve hakaret eylemi nedeniyle cezalandırılması istemiyle dava açıldı. Davada müşteki vekili olarak Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi’nden görevlendirilen avukatlar suçun yargı görevi yapan kamu görevlisine karşı görevi yaptırmamak için direnme suçu olduğunu belirterek davanın Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine hakim görevsizlik kararı vererek davayı Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Davanın hukuksuzluğu da bu aşamadan sonra başladı.

Avukatın dilekçe vermesi haksız tahrik
Avukata telefonla tehditler savurup hakaret eden sanık, Asliye Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadesinde, şikayetçi avukatın mahkemeye verdiği dilekçe ve belgelerden dolayı sinirlendiğini, suçu bu nedenle işlediğini ve pişman olduğunu belirtti.

İfadelerin ardından Asliye Ceza Mahkemesi hakimi avukatın dilekçe vermesini haksız tahrik saydı ve cezada yarı yarıya indirim uyguladı.

Sendika.Org/ Ankara

Hits: 1988