Validebağ değil AKP yıkılacak

~ 03.11.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Validebağ’da yeşili korumak için başlayan direnişte dün miting vardı. İki koldan yürüyen yurttaşlar, “Validebağ yaşayacak AKP yıkılacak”, “Adı üstünde; Koru” pankartları taşıdı

ZEYNEP KURAY - OZAN ALKAN

İstanbul Kent Savunması ile Validebağ Gönüllüleri öncülüğünde Validebağ’da yaptırılan inşaata karşı sokağa çıkan binlerce insan AKP’nin kent yağmasına “Dur” dedi. Sokağa çıkan binlerce insan AKP’nin kent yağma politikasına izin vermeyeceklerini yaptıkları kitlesel yürüyüşle vurguladı.

Acıbadem Metrobüs durağı ile Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önünden iki noktadan direniş nöbetinin sürdüğü Validebağ’daki alana yürüyen binlerce insan, hep bir ağızdan Velidebağ Korusu’nu yaşatacaklarının mesajını verdiler. Yapılan yürüyüşte “Velidebağ yaşayacak AKP yıkılacak” pankartı ile “Tomayla ağaç sulanmaz”, “ Meclis yıkılsın yerine cami yapılsın”, “Sermaye elini yeşilimden çek” dövizleri taşındı. Hürriyet bandosunun davullarla ritim tuttuğu yürüyüşte hep bir ağızdan “Hırsız katil AKP”, “ Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “ Acıbadem uyuma koruna sahip çık”, “Sermaye elini Validebağ’dan çek” sloganları atıldı.

'YAĞMACILAR GÖZ DİKTİ'
TOMA’ların gölgesinde saat 16 civarında alanda toplanan kalabalık adına açıklamayı Seda Elhan okudu. Elhan, 12 gündür yağmur, soğuk demeden 1. Derece Sit alanı, öğretmenlere emanet edilmiş bir eko-sistem ve bir cennet parçası olan Validebağ Korusunun yanı başındaki yeşil alanı hep birlikte savunduklarını hatırlattı. “Yağmacılar Validebağ’a göz diktiler, önce korunun çevresinde bulunan alanlardaki ağaçları katlettiler, sonra koruyu katledecekler” diyen Elhan, ancak tüm bu kuşatmalara karşı hep birlikte direndiklerini belirtti.

***

EYLEM SONRASI FORUM
n Validebağ Korusu için yapılan yürüyüşe mahalleliler de büyük ilgi gösterirken yapılan basın açıklamasında AKP Hükümeti’nin rant sevdasına vurgu yapıldı. Akşam saatlerinde sona eren eylemin ardından Validebağ Direniş alanında geniş katılımlı bir forum yapıldı.

 

http://birgun.net/news/view/validebag-korusu-hep-yasayacak/8166

Hits: 906