Ağır ceza hakimine zincirleme cinsel taciz cezası

~ 02.11.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Ağır ceza hakiminin, mahkemesinde görevli yazı işleri müdürüne yaptığı imalı kahve daveti ‘zincirleme cinsel taciz’ suçu sayıldı.

İZMİR’de ağır ceza hakimi A.Ö’nün, mahkemesindeki yazıişleri müdürü kadına “Küpen çok güzelmiş, bu kolye sana çok yakışmış, dün taktığın kolyeyi bugün tamamışsın. Yorgun gibisin otur dinlen. Kahve sadece burada mı içilir?” diyerek imalı sözlerde bulunarak, elini tutmaya çalışması “zincirleme cinsel taciz” suçu sayıldı.

BEDENSEL TEMAS OLMAKSIZIN TACİZ

Soruşturma sonrası hakkında dava açılan A.Ö.  birinci hakim sınıf olduğu için Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nde yargılandı. Yargıtay, hakimin eylemlerini, “Bedensel temas olmaksızın birden çok ve zincirleme cinsel taciz olarak” nitelendirdi.

CEZAYI 10 TAKSİTTE ÖDEYECEK

Daire, 20 Şubat 2013’te, sanık A.Ö.’yü “Astlık-üstlük ilişkisi içindeki mağdureye nüfuzunu da kötüye kullanmak suretiyle cinsel tacizden” 187 gün adli para cezası verdi. Uygulanan indirimle ceza 155 gün adli para cezası olarak belirlendi. Bu da günlüğü 20 liradan 10 taksitte ödenmek üzere 3 bin 100 lira para cezasına çevrildi. Ödemeyi aksatırsa kalan cezanın tamamı tahsil edilecek ve hapse çevrilecek.

İTİRAZI REDDEDİLDİ

Yargatay Ceza Genel Kurulu, sanık hakimin, mağdureyi işlerin daha iyi yürümesi nedeniyle uyarması nedeniyle kızıp iftira attığı yönündeki savunması ise tanık ifadeleri ışığında reddedildi. Sanık hakim A.Ö. kararı temyiz etti. Temyiz itirazı geçen perşembe görüşülerek reddedildi ve taciz cezası onandı.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27502631.asp

Hits: 2197