AVUKAT BİR TWEET ATTI, STAR MANŞETTEN MANİPÜLASYON YAPTI

~ 27.10.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Polislerin Avukatının attığı o tweete manşetten cevap vermeye çalışan Star Gazetesi, Polislere yapılan zulmü polislere yıktı...

Hükümet'in basın bülteni gibi çıkan Star Gazetesi, "Algı Operasyonları"nda bugün Nirvana yaptı.

PKK'lılara bile yapılmayan bir operasyonla 22 Temmuz'da sahur vakti gözaltına alınan polislerle ilgili Star Gazetesi bugün akıl almaz bir algı operasyonuna imza attı.

Gazete, 22 Temmuz'dan beri tutuklu olan polislere yapılan zulmü polislere yıkmaya çalıştı.

"Dosyayı kaçırın, AYM Temizler" manşeti ile çıkan gazete, soruşturmada iddianamenin yazılmasına polislerin avukatlarının engel olduğunu iddia etti.

Manşet haberde şöyle deniliyor:

"Aralarında eski polis şefleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Yakup Saygılı’nın da yer aldığı 51 şüpheli hakkında paralel taktik nedeniyle iddianame hazırlanamıyor. Şüpheli avukatlarının her hafta yaptığı itiraz nedeniyle dosya mahkemeler arasında geziyor. Dava açılmasın istiyorlar... İddianamenin yazım aşamasına gelinmediği süreçte savcılık, şu aşamada tanık ifadelerini almaya devam ediyor. Paralel yapının bu taktikle savcının dava açmasına engel olmayı hedeflediği öne sürüldü."

Anlaşılan o ki geçtiğimiz günlerde Polislerin avukatlarından Avukat Kemal Şimşek'in "iddianamenin yazımına ilişkin" attığı tweet bazılarını zor durumda bırakmış olmalı ki bugün manşetten yine "Algı Operasyonu" yapmaya çalışmışlar...

Peki Star Gazetesi bu manşeti neden attı?

Kısaca şöyle özetleyelim...

Birkaç gün önce Polislerin avukatlarından Kemal Şimşek, Savcı İrfan Fidan'a 22 Temmuz'dan beri tutuklu bulunan polislerle ilgili iddianamenin ne zaman yazılacağını sormuş ve Savcıdan daha iddianameyi yazmaya başlamadığı cevabını almıştı. Savcı, Avukata, birkaç kişinin daha ifadesini alacağını ve ondan sonra iddianameye başlayacağını söylemiş.

Avukat Kemal Şimşek de konuyla ilgili şöyle bir tweet atmıştı:

tweetavukat.jpg

Avukat Şimşek'in attığı ve çeşitli basın yayın organlarında haber olan bu tweet, bazılarını fena halde zor durumda bırakmış olacak ki bugün Star Gazetesi'nin manşetinden "Savcının neden iddianameyi yazmadığına" dair bir haber yapıldı.

SAVCI MAĞDURMUŞ

Star'ın manşetten verdiği haberde, özetle Savcının "mağdur" olduğu ileri sürülmüş, Savcının iddianameyi yazamamasının nedeni ise Polislerin avukatlarının tahliye talepleri nedeniyle dosyanın mahkemeler arasında dolaşmasıymış...

İDDİANAME YAZMA İLE TUTUKLULUĞA İTİRAZIN NE ALAKASI VAR

Savcının iddianama hazırlamasıyla polis avukatlarının tahliye taleplerinin ne alakası var? Savcının iddianame hazırlamasının tutukluluğa itirazla hiçbir ilgisi yok.

Öyle ki soruşturmada gözaltına alınan polislerin Avukatı Kemal Şimşek, 3 gün önce attığı tweette Savcıya iddianameyi ne zaman yazacağını soruyor ve Savcıdan "daha yazmaya bile başlamadım" cevabını alıyor.

PEKİ İDDİANAME NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ, YAZILSA NE OLACAK?

Eğer iddianame hazırlanmış olsa dava, AKP'nin "proje mahkemeleri" olan Sulh Ceza Hakimliği'nden normal mahkemelere intikal edecek ve gerçek bir mahkeme tarafından değerlendirilecek.

Nitekim İzmir'deki soruşturmada, dava normal mahkemeye intikal eder etmez, mahkeme tahliye kararı verdi ve "Sulh Ceza Hakimliği"nin verdiği tutuklama kararı için "hukuk garabeti" dedi.

Bir yandan iddianame yazılmayıp polisler neden suçlandıklarını bilmeden hukuksuz bir şekilde cezaevinde yatarlarken, bir yandan da böyle algı operasyonları ile polislere yaptıkları zulmü yine polislerin üzerine yıkmaya çalışıyorlar...

 

 

http://www.aktifhaber.com/avukat-bir-tweet-atti-star-mansetten-manipulasyon-yapti-1066270h.htm

Hits: 1339