İdam edilen Cebbari'nin son isteği: Organlarım bağışlansın

~ 27.10.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

2007'de kendisine tecavüz eden eski bir ishtihbaratçıyı öldürdüğü için  tutuklanan ve 2009'da idama çarptırılan 26 yaşındaki Reyhaneh Cebbari'nin idam edilmeden önceki sözleri açıklandı

 

İran'da kendisine tecavüz eden eski bir istihbaratçıyı öldürdüğü için idam edilen Reyhaneh Cebbari annesine yazdığı mesajında son dileğini de açıkladı.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Genç kadın, "Toprağın altında çürümek istemiyorum" ifadesini kullanarak annesinden yetkililerle görüşüp organlarını bağışlamasını istedi. Cebbari şunları yazdı: "Lütfen mahkemeye başvur ve onlara dileğimi ilet. Ben asılır asılmaz kalbim, böbreklerim, gözlerim bağışlanabilecek tüm uzuv ve organlarımın bağışlanmasını istiyorum. Organlarımın nakledildiği kişilerden ne bir buket ne de dua bekliyorum"

İNSAN HAKLARI ADİL YARGILAMA ÇAĞRISI YAPTI
Cebbari'nin İran'ın bu yılın başından beri idam ettiği 250'den fazla kişi arasına katılması üzerine, Uluslararası Af, "İran'ın insan hakları karnesinde kanlı bir leke, adalete hakaret" dedi. ABD Dışişleri, "Ağır baskı altında itiraf ettirildi, yargı sürecinin adilliğiyle ilgili ciddi şüpheler var, İran uluslararaıs yükümlülükleri ve kendi yasaları uyarınca vatandaşlarına adil yargılama hakkı vermeli" çağrısı yaptı.

Hits: 903