Kartal Adliyesi delik deşik!

~ 16.10.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Dünyanın en büyük Adliyesi olarak sunulan İstanbul Kartal'daki Anadolu Adliyesi delik deşik çıktı! Yaklaşık 3 yıldır kullanılan adliye binasının peyzajdan mimariye, elektrik tesisatından el dedektörlerine kadar yüzlerce eksik tespit edildi.

Kartal Adliyesi delik deşik!

Dünyanın en büyük adliyesi, davalık oldu adliyeye düştü. Hazırlanan bilirkişi raporu ise İstanbul Kartal'daki Anadolı Adliyesi binasının her aşamasında büyük eksiklikler olduğunu ortaya koydu.

Adliye inşaatının yapımı kusurlu olmasına rağmeni sanki tamamlanmış gibi göstererek, geçici kabul işlemini sağladığı öne sürülen 7 kişi hakkında açılan dava dosyasına bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapor ulaştı.

4 Bilirkişinin hazırladığı rapora göre, yaklaşık 3 yıldır faaliyette olan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nın yüzlere eksiklik bulunuyor. Başlıca eksiklikler ise peyzaj ve mimari, mekanik, elektrik tesisatı, X-Ray-metal kapı ve el dedektörleri kısımlarında yapılmış.

Bilirkişi heyeti, Adliye'nin 239 bölgesini inceledi. 39 sayfalık rapor hazırlandı. Raporda bu eksikliklerin hala tamamlanmadığı vurgulandı.

Raporda peyjaz ve mimari alanındaki 280 bölümden 82'sinin eksik bırakıldığı saptandı. Mekanik yönünden 202 parçanın 94'ünde, elektrik tesisatındaki 328 kalemde eksik imalat bulunduğu tespit edildi.

7 kişi hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya; inşaat yetkililerinden 3 kişi daha sanık olarak eklendi.

Kartal'daki asliye binası, sık sık elektirik kesintileri ve yağmur sularınız sızdırmasıyla gündeme geliyordu.

ulusalkanal.com.tr

Hits: 1205