Skandal 'tecavüz' açıklamasının sahibi müftüye ön inceleme

~ 14.10.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk'ün açıklamalarına ilişkin ön inceleme başlattıklarını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, yaptığı açıklamada, Müftü Öztürk'ün Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmanın, "kastını aştığını ve içinde muğlak ifadeler barındırdığını" söyledi.


Bu ifadeler nedeniyle ön inceleme başlattıklarını belirten Özafşar, "Müftümüzü Ankara'ya davet ettik, görüşeceğiz, kendisini dinleyeceğiz" dedi.

Konuşma metninin de inceleneceğini dile getiren Özafşar, konunun değerlendirme aşamasında olduğunu kaydetti.

 

Samsun Müftüsü'nden skandal sözler

Samsun İl Müftüsü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yapılan etkinlikte skandal bir konuşma yaptı.
Samsun İl Müftüsü, Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk burada yaptığı konuşmada, "18 yaşındakinin zinasına karşı çıkamıyorsanız, 7 aylık bebeğe tecavüze karşı çıkmak timsahın gözyaşlarıdır" ifadelerini kullandı.

"Hazreti Peygamber zikzağı olmayan genci çok severdi. Telafisi mümkün olan hatalar var, telafisi mümkün olmayan hatalar var" diye konuşan Müftü Öztürk, "Hepimiz İslam’ın hizmetkarlarıyız. Hür nesil istiyoruz. Cemaatine, hocasına, vakfına değil, Allah’a bağlı nesil istiyoruz. Tevhit aracısız kulluktur. İslam sürekli aklı kullanmayı tavsiye eder. İradesini güçlendirir, onu bir şahsiyet olarak görmek ister" diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE "KADINLI-ERKEKLİ HORON" HARAM DEMİŞTİ

Skandal açıklamanın sahibi müftü Öztürk, daha önce yaptığı açıklamada, "Bunu söylemek benim görevim. Sizi uyarmazsam bana da hesabını Allah sorar. Yanınızdaki kardeşiniz bile olsa kadınlı- erkekli el ele tutuşup horon oynayamazsınız. Kadınların kendi aralarında horon oynamalarının İslam’a göre hiçbir sakıncası yoktur. Kendi aralarında oynarlar, kendileri izlerler. Samsun Müftüsü olarak ben bile izleyemem kadınların o horonunu. Siz hiç izleyemezsiniz. Demek ki kadın oynayacak kadınlar izleyecek. Erkek oynayacak, kadın- erkek izleyecek. Kadın erkek karışık şekilde oyun oynamak İslam’a göre haramdır ve hesabı vardır. Türküler de müstehcen olmayacak" demişti.

CUMHURİYET

Hits: 897