Avukatların KDV İsyanı

~ 07.10.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Avukatlar KDV oranlarının yüksekliğinden şikayet ederek, bunun ya kaldırılması ya da uygun bir seviyeye çekilmesi için TBMM'ye dilekçe yağdırmaya başladı.

Antalya Barosu Avukatlarından İbrahim SOYTÜRK tarafından  başlatılan KDV oranının yüksekliğine olan tepki avukatlar arasında hızla yayılmaya başladı.

Soytürk yaptığı açıklamada, "Avukatların en büyük sorunlarından biri KDV Ooranının yüksek oluşudur. Elmas ticaretinin % 0, galericilik, emlak ticareti ve müteahhitlik işlerinin % 1, otel, tatil köyü işletmeciliğinin % 8, özel üniversite ve özel okul işletmeciliğinin % 8 KDV’ye tabi olduğu piyasa koşullarında, bir kamusal hizmet olan avukatlık hizmetinin % 18 KDV'ye mahkum edilmesi hukuka, akla, mantığa aykırıdır. Bu ciddi yük, mesleğin baronları tarafından hiç gündeme getirilmemiştir. Avukatlardan % 18 KDV alınması piyasa koşullarının her geçen gün kötüye gittiği günümüz koşullarında yıkımdır. Bu oranın makul bir seviyeye çekilmesi (örneğin % 8) için bir imza kampanyası başlatıyoruz. Ülke genelinde bütün meslektaşlarımızın kampanyamıza destek olarak bu sorunun çözümüne katkıda bulunacaklarına inanıyoruz." dedi.

Sosyal paylaşım siteleri ve eposta zincirleriyle tüm meslektaşlarının bu yönde destek olmasını isteyen Avukat İbrahim SOYTÜRKpaylaştıkları örnek dilekçeyi ya da benzeri bir yazı ile tüm avukatların TBMM'ye dilekçe vermesini istediklerini söyledi.

İşte o Dilekçe...

"Kime: TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI, ADALET BAKANLIĞI, TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ

Vergi Usul Kanununda düzenleme yapılarak avukatlık hizmetinden alınan KDV oranının düşürülmesini talep ediyoruz.

Saygılarımla,


Özel Haber : İcrada.net

Hits: 1264