Avukatlık Kanunu değişiyor

~ 06.10.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Adalet Bakanı Bozdağ, Avukatlık Kanunu Taslağında değişiklik yapılacağını açıkladı.

ANKARA (ANKA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avukatlık Kanunu Taslağına gelen görüşler doğrultusunda gerekli çalışmalar yapılarak son halinin verileceğini söyledi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı, Avukatlık Kanunu Taslağı hakkında bilgi verdi.

Adalet Bakanı, dünyada ve ülkede toplumsal, ekonomik ve kültürel hayatta meydana gelen gelişim ve değişimlerin hukuk hayatına ve avukatlık mesleğine yansıtabilmesi amacıyla Avukatlık Kanununda değişiklik yapılması için çalışmaları yapmak üzere bir Bilim Komisyonu kurulduğunu ifade etti.

TASLAĞA SON HALİ VERİLECEK

Bakan Bozdağ, Bilim Komisyonu tarafından taslak metnin oluşturulması amacıyla alt komisyon kurulmasına karar verildiğini ve alt komisyon tarafından Avukatlık Kanunu Taslağının hazırlandığını kaydetti.

Hazırlanan taslağın tüm bakanlıklar, Yargıtay, Danıştay, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları, İdari Yargı Adalet Komisyonu Başkanlıkları, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Barolar Birliği, Noterler Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, üniversiteler, baro başkanlıklarına görüşe sunulduğunu söyledi.

Adalet Bakanı, gelen görüşler doğrultusunda gerekli çalışmaların yapılarak taslağa son halinin verileceğine dikkat çekti.

 

http://www.gercekgundem.com/siyaset/75029/avukatlik-kanunu-degisiyor

Hits: 1684