HSYK adayları gazetecilerle buluştu

~ 26.09.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Yaklaşan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinde aday olan Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Karadağ ve Yargıç Leyla Köksal gazetecilerle bir araya geldi.

 
HSYK adayları gazetecilerle buluştu

Taylan KESANBİLİCİ/Haber Merkezi - Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) ile Yargıçlar Sendikası yaklaşan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinde birlikte hareket etme kararı aldı. Ortak bir seçim bildirgesi yayınlayan YARSAV ve Yargıçlar Sendikası'nın adayları olan Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Hakim Mustafa Karadağ ve Yargıç Leyla Köksal, dün Ortaköy'de bir restoranda gazetecilerle bir araya gelerek seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hukukçu kimliğiyle buluşmaya katılan CHP Milletvekili İlhan Cihaner'in yanı sıra Özgür Mumcu, Nazım Alpman, Koray Çalışkan, İsmail Saymaz gibi gazeteciler de davetliler arasındaydı.

Cemaat iddiası
Hükümetin yargıya doğrudan müdahale etmek niyetinde olduğunu söyleyen adaylar YARSAV ve Yargıçlar Sendikası'nın bu nedenle güçbirliği oluşturduğunu belirtti. Hakim Mustafa Karadağ kendilerine en çok, “AKP'yi eleştiriyorsunuz ancak Cemaat'e hiç söz söylemiyorsunuz.” eleştirisinde bulunulduğunu dile getirerek bu dönemde böyle bir baskıyla karşılaştıklarını ifade etti. Bu eleştirilerin haksız olduğunu söyleyen Yargıç Leyla Köksal ise “Biz hukuksuzluklara ses çıkarırken meslektaşlarımız yanımızda değildi” dedi. 7+4 adayla seçimlere girmeye hazırlanan YARSAV ve Yargıçlar Sendikası adaylarından Karadağ ve Köksal daha sonra Kartal Adliyesi'ne ziyarette bulunmak üzere toplantıdan ayrıldı.



Yargıçlar Sendikası'ndan AKP'ye cevap: Bu bir 'densizlik'
AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın “17-25 Aralık Operasyonu’nu yapanlar, HSYK’da birtakım ittifaklarla yargıyı ele geçirmek istiyorlar. Bu seçimleri bir zümre kazanırsa biz de gereğini yaparız. Bu seçimleri gayrimeşru sayarız” sözlerine ilişkin yorumda bulunan Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Karadağ, “Siyasi iktidar kesinlikle anayasal düzene saygı duymuyor. Gözünü hırs bürümüş ve bu yüzden yargıya saldırıyor. Biz bunu bir densizlik olarak değerlendiriyoruz. Bu bizim iyi niyetli yorumumuzdur.” ifadelerini kullandı.

AKP-Cemaat savaşı mı?
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın anayasa referandumu sinyali veren açıklamaları ile AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın HSYK seçimi üzerine sözlerini değerlendiren Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Hakim Orhan Gazi Ertekin şöyle konuştu, “İktidar partisi kendi bulunduğu konum açısından mantıklı bir tutum sergiliyor. Çünkü Cemaat yargı içerisinde stratejik bir alanı elinde bulunduruyor. Hükümetin rahat olabilmesi ve kendi keyfine göre düzenlemeler yapabilmesi için yargıyı ele geçirmesi gerekir. Öncelikle şunu göremek lazım, bu savaş yürütme ile yargı arasında geçen bir savaş değildir, AKP ile Cemaat arasında geçen bir savaştır. Bu nedenle halkın durumun farkında olması gerekir. Demokrat Yargı bu savaşın farkındadır.”.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/hsyk-adaylari-gazetecilerle-bulustu-h61959.html

Hits: 1221