Feyzioğlu: Kendi törenimizi yaparız

~ 04.09.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Adalet Bakanı Bozdağ’ın, adli yıl açılış töreninin kaldırılacağını açıklamasına Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'ndan sert çıkış...
 

Feyzioğlu: Kendi törenimizi yaparız

 

 

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, adli yıl açılış töreninin kaldırılacağı açıklamasının ardından Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, uygulamanın kaldırılması halinde gelecek yıl kendi törenlerini yapacaklarını söyledi.

'ELLERİNDEN GELENİ YAPSINLAR'
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Adli yıl açılış törenlerinde kendi düşünceleri dışında hiçbir düşünceye tahammülü olmayanlar kanunla töreni kaldırabilirler. Biz bu defa binlerce avukat ve milyonlarca yurttaş el ele kendi törenimizi yaparız. Asıl tören de bu olur” dedi.

'GELENEKLER YASAYLA KALDIRILAMAZ'
Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Karadağ ise, “Gelenekler yasayla kaldırılamaz. Hükümet ‘Ben yaptım oldu’ derse bu da dünyada bir ilk olacaktır. Cumhurbaşkanı ve hükümet, yargı gücünü itibarsızlaştırma amacı güden davranışlarına bir yenisini eklemiştir. Yargının kendisini hasım ilan etmiştir” dedi.

 

ilerihaber

Hits: 1022