CHP'li Tanal Meclis'e böyle geldi

~ 04.09.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 22 Temmuz operasyonunun 3'üncü dalgasına tepki amacıyla gerçekleştirdiği eylemde, gözaltına alınan bazı polislerin giydiği "sıfır" yazılı tişörtle Meclis'e geldi.

 
CHP'li Tanal Meclis'e böyle geldi


TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi olduğunu hatırlatan Tanal,İnsan hakları aktivisti olduğunu, nerede insan hakkı ihlali ve hukuka aykırılık varsa kendisinin orada olduğunu söyledi.
Hukuka aykırılıkların peşinde olduğunu belirten Tanal, kim suç işlerse de onun maddi gerçekle ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti. Tanal şunları söyledi; "Bu kadar hukuka aykırılıkların, bu kadar yolsuzlukların, rüşvetin ayağa düştüğü bir ülkede maalasef hala bundan bir prim yapılıyorsa sosyolojik anlamda bir doktora tezinin konusu yapılması gerekli. Yargıda siyasi iktidarın sopası olmamalı, aynı zamanda hukuka aykırılıkların aracı olmamalı. Bunu Türkiye kamuoyuna dikkat çekmek amacıyla bu tişörtü giydim. Ben hukuka aykırılıkların peşinde koşuyorum. İnsan hakları ihlalinin peşinde koşuyorum. Nerede bir insan hakkı ihlali varsa oradayız tabiki."
 
 
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/chpli-tanal-meclise-boyle-geldi-h60300.html
Hits: 767