Huder'den Konya Barosu Seçimlerine Yönelik Açıklama

~ 03.09.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

 

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şube Başkanı Avukat Mehmet Şamil Şenalp, HUDER’e yapılan yorumlar ve Konya Barosu Seçimlerine ilişkin açıklama yaptı.

HUDER Konya Şube Başkanı Avukat Şamil Şenalp tarafından yapılan açıklamada, “HUDER mensuplarını bir araya getiren, aynı siyasi partiye veya aynı cemiyet ya da cemaate mensubiyet değil, hayata ve olaylara, hak ve adalet eksenli bakan anlayışlarıdır. Dolayısıyla, HUDER, bünyesinde farklı siyasi oluşumlardan ve farklı meşreplerden hukukçuların olmasını bir zenginlik olarak görmekte, gönüllerin kazanılmasının esas olduğunu bilmektedir. Kurulduğu günden itibaren, bir mesleki dernek olarak, Baro seçimleri hep HUDER’in ilgi alanına girmiştir. HUDER mensupları, Konya Barosu seçimlerinde, 'Birlik Grubu' adı altında oluşan birlikteliğin öncelikleri ile kendi öncelikleri büyük oranda örtüştüğü için hep 'Birlik Grubu' ile birlikte hareket etmişlerdir” denildi.

Şenalp yaptığı açıklamada, 2014 yılı Konya Barosu seçimleri hakkında, “2014 yılı Ekim Ayı içerisinde yapılacak Konya Barosu seçimlerinde de, yöneticileri ve üyeleri ile yaptığı istişareler sonucu yine 'Birlik Grubu' ile beraber seçime katılmayı uygun bulmuştur ve başkan adayı olarak da, olaylara hak ve hukuk çerçevesinde yaklaşan, gerek kişisel yaşamında, gerek mesleki ve sosyal yaşamında, inandığı ilkeler çerçevesinde kararlarını kendisi veren, hiçbir siyasi partiye ve cemaate mensubiyeti bulunmadığını defalarca beyan eden, bu özellikleri ile hem 'Birlik Grubu' bileşenlerinin hem de tüm baro camiasının teveccühünü kazanan Avukat Fevzi Kayacan’ı desteklemektedir” ifadelerine yer verdi.

HUDER’e yapılan yorumları değerlendiren Şenalp, “Kimi basın ve haber sitelerinde yer aldığı gibi, 2014 yılı Ekim Ayı içerisinde yapılacak Konya Barosu seçimleri ile ilgili olarak, yapmış oldukları hizmetler dolayısıyla hep hayırla hatırladığımız eski HUDER Başkanları Tahir Akyürek, Ahmet Sorgun ve Gürsoy Bilgin’in yer aldığı bir toplantı hiçbir yerde ve hiçbir zaman yapılmamıştır. Hiç yapılmayan bir toplantıda, malum yapı ile işbirliği kararının alınmış olmasının mümkün olmadığı da tartışmasızdır. Kendi seçim başarısı stratejisini, 'Birlik Grubu'nun birliğinin bozulması üzerine oluşturan anlayışlar ile bu anlayışın tetikçiliğine soyunanlar, konuştukları ve yazdıkları ile HUDER’i yönlendirebileceklerini sananlar, istedikleri sonucu elde edemeyeceklerdir. Basına yansıdığı kadarıyla, bazı Konya Milletvekillerinin, Baro seçimlerine ve 'Birlik Grubu7 listesine yönelik beyanlarının yanlış bilgilendirmelere dayandığı kanaatindeyiz. Bu vesile ile bir kez daha yeni adli yılın ve yapılacak olan Baro seçimlerinin ülkemize, mesleğimize ve hukuk camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyoruz” ifadesini kullandı.

Kaynak: IHA

Ekleme Tarihi: 03.09.2014 12:46, Son Güncelleme: 03.09.2014 12:48

Hits: 1027