İşçi Avukat Hakları Platformu yola çıktı

~ 26.08.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

(İleri - Haber Merkezi) İşçi Avukat Hakları Platformu (İAHP), 25 Ağustos 2014 Pazartesi günü İstanbul Barosu Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek kuruluş toplantısını gerçekleştirdi.

Av. Özge İnce’nin açılışını yaptığı toplantıda, bir avukatın yanında işveren-işçi ilişkisi içinde çalışan veya kendi bürosu olsa da geçimini sağlamakta güçlük çeken avukatlar ile stajyer avukatların hak mücadelesinde bugüne kadar  yapılan çalışmalar, Platform çalışmasının nedenleri, çalışmaların nasıl örüleceği ve en yakın gündemler ele alındı.

YENİ KANUN, YÖNERGE İLE KAZANILAN HAKLARI KALDIRIYOR

Toplantıda, İAHP’nin Yeni Avukatlık Kanunu Tasarısı’nda, kısaca “İşçi Avukat Yönergesi” olarak bilinen Türkiye Barolar Birliği’nin yayınladığı “Bir Avukat Yanında, Avukatlık Ortaklığında veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatlar Yönergesi” ile kazanılan hakların ortadan kaldırılmak istendiği vurgulanarak Tasarı’ya karşı atılacak adımlar belirlendi.

Öte yandan, daha önce Yönerge’nin iptali için açılan davalara dilekçeler verilerek müdahil olunması da karar altına alındı.

AVUKATLIK MESLEĞİNE YENİ BAŞLAYANLARIN SORUNLARI KONUŞULDU

Stajyer avukatların hakları, avukatlık sınavı ve genç avukatların temsil edilmesi konularının da değerlendirildiği toplantı, İAHP’nin organlarının oluşturulması ve temsilcilerinin belirlenmesinin ardından sona erdi.

İAHP’nin kuruluş çağrısında, “Yeni Avukatlık Kanunu Tasarısı’nda bizlere köle muamelesi yapan ve İşçi Avukat Yönergesini uygulamamak için direnen anlayışa karşı mesleğimizi savunuyoruz. Yıllardır sürdürdüğümüz mücadeleyi sonuçlandırmaya hazırlanıyoruz.  Tüm işçi, stajyer ve kendi bürosu olmasına rağmen emeği piyasa çıkarları doğrultusunda sömürülen meslektaşlarımızı, ayağa kalkmaya, hakları için mücadele etmeye ve mesleğin onuruna sahip çıkmaya çağırıyor” denmişti.
İşçi Avukat Hakları Platformu yola çıktı


http://ilerihaber.org/isci-avukat-haklari-platformu-yola-cikti/953/

 

Hits: 1331