"Emine Hanım'ın arkadaşı, kuruldan çıkması lazım"

~ 25.08.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Kuzey Ormanları’nı barındıran Gümüşdere ve Kısırkaya bölgesi bir yakınlarının iflas etmemesi için Emine Erdoğan’ın isteğiyle imara açıldığı iddia edildi.

Tam 1 yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılan Kuzey Ormanları’nın bulunduğu Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya bölgesiyle ilgili çok çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Halktan ve Meclis’ten gizlenen 4 bakan hakkındaki fezlekede yer alan yasal dinleme kaydı bölgenin imara açılmasını 12. cumhurbaşkanı seçilen, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın istediğini belgeliyor.

17 Aralık yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız’ın, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a, “Beni Başbakan’ın eşinin özel kalemi aradıydı beni, yani onun için çıkması lazım” dediği dinlemeye takılıyor. Erdoğan Bayraktar’ın fezlekesinde yer alan ve Adalet Bakanlığı’ndaki dosyaya giren yasal dinleme kaydına göre bölge imara “Emine Erdoğan’ın bir arkadaşının bölgede arsası olduğu, iflastan kurtarmak için böyle bir girişimde bulunulduğu” gerekçesiyle açılıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Aykut Küçükkaya’nın haberine göre; Bayraktar’ın da bürokratına, “Başbakan beni aradı Gümüşdere Kısırkaya’yı soruyor… adamlar iflas edecek diyor mutlaka mutlaka” sözleri yine dinlemeye takılıyor. Fezlekeye göre yasal dinleme kaydı Temmuz 2013’te oluyor. Bir ay sonra ise Ağustos 2013’te Sarıyer’deki Gümüşdere ve Kısırkaya bölgeleriyle ilgili “imar planı değişikliği” askıya çıkıyor. Bölgedeki 600 dönümlük arazi 3 ay önce Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca “özelleştirme” kapsamına alındı.

 

 

Hits: 1078