CHP'li Tanal'dan Başbakan Erdoğan imzalı atamalara itiraz

~ 19.08.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 10 Ağustos seçimleriyle cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’başbakan’ imzasıyla atama yapmasına itiraz etti.

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle milletvekilliği, parti genel başkanlığı ve başbakanlık sıfatlarının sona erdiğini belirten Tanal, Yenibosna’da bulunan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne gelerek, Resmi Gazete’de ilan edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nda yapılan atama kararlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 15 Ağustos 2014 tarihinde Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiğini ilan ettiğini hatırlatan Tanal, "Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı; Yüksek Seçim Kurulu’nun 15 Ağustos 2014 tarihli kararı ile kesinleşmiş olup, milletvekilliği ve başbakanlık görevleri bu tarih itibari ile sona ermiş bulunmaktadır" dedi.

Resmi Gazete’de 16 ve 17 Ağustos 2014 tarihli atama kararlarında başbakan sıfatı ile Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının bulunduğunu belirten Tanal, "Başbakanlık görevi sona erdiği halde atama kararlarına bu sıfatı ile devam eden Recep Tayyip Erdoğan tamamen hukuksuz bir işlem gerçekleştirmektedir. Başbakan olmadığı halde başbakan imzası ile atama kararlarını imzalamak tam hukuksuzluk halinin ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Anayasayı ihlal suçunu işlemiştir" şeklinde konuştu.

 

hürriyet

 

Hits: 925