Feyzioğlu konuşacaksa ben yokum

~ 15.08.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, adli yıl açılış töreninde TBB Başkanı'nın konuşması halinde törene katılmayacağını belirtti.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti 13. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu"nda Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılıp katılmayacağı sorusu üzerine Erdoğan, toplantıya katılacak kişilerin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü toplantısında yaşadıkları olayı bir daha yaşamak istemediğini kaydetti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanının bu toplantılarda konuşmasının bir teamül olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Eğer Yargıtay, Baro Başkanını çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam. Cumhurbaşkanı gelip de orada Baro Başkanını dinlemek durumunda değil. Bugüne kadar bu tür şeyler olduysa artık bunların reforme edilmesi lazım. Bütün bunlara rağmen Yargıtay Başkanı orada konuşacaksa, Yargıtay Başkanını ben de seve seve dinlerim, Yargıtay'ın başı olduğu için dinlerim" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin törenlerdeki konuşma sürelerinin 20 dakika ile sınırlandığını anımsatması üzerine de Erdoğan, "Beni süreler hiç ilgilendirmez, katılmam. Orada Yargıtay Başkanı sadece konuşacaksa eyvallah, ödüllerine vesaire eyvallah. Zaten işin asıl formatında, yasal formatında bu yok. Neymiş teamülmüş. Bir teamül arıyorsanız, böyle bir yerde konuşması gereken Yargıtay üzerinde böyle birşey aranıyorsa orada cumhurbaşkanı konuşur" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 15 Ağustos gününden itibaren başbakan olarak imza yetkisini kullanamayacağı yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine de "Bunu söyleyenler kendilerine göre mevzuat uyduranlardır. Bekara karı boşamak kolay, bunlar hala evlenemediler. Sen yasalara bak, 15'inden sonra da imzaladıklarımı görürsünüz" diye konuştu.

solhaber

Hits: 935