AKP gayrimeşrulaşıyor mu?

~ 24.07.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Gaziantep Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Orhan Gazi Ertekin, AKP'nin 'Selam Tevhid' adı altında başlattığı operasyonun kamuoyunda yeterli meşruluğa sahip olmadığını belirterek, büyük ihtimalle eline yüzüne bulaştıracağını ifade etti.

 
AKP gayrimeşrulaşıyor mu?

TAYLAN KESANBİLİCİ/Haber Merkezi - Selam Tevhid adı altında Cemaate yönelik olarak dün sabah saatlerinde başlatılan operasyona ilişkin gelişmeler hala devam ediyor. Operasyon kapsamında gerçekleştirilen gözaltıların ifadeleri sürerken gerek sosyal medya üzerinden gerekse yazılı ve görsel basın üzerinden bir çok gazeteci, hukukçu ve siyasetçi çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Gazetemize konuşan Gaziantep Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Orhan Gazi Ertekin de konuya ilişkin görüşlerini belirterek AKP'nin bu süreci yürütebilecek gerekli alt yapıya sahip olmadığını dile getirdi.


“AĞZINA YÜZÜNE BULAŞTIRACAK”
Bu gibi yargı süreçlerinde meşru bir zemine sahip olunmasını gerektiğini vurgulayan Hakim Ertekin şu ifadelere yer verdi, “AKP'nin, bu sürecin ceza hukuku altyapısını yürütebilecek bir kadrosu olmadığını daha önce bir kaç kez söylemiştim zaten. Büyük ihtimalle ağzına yüzüne bulaştıracak. Dava açmanın kamuoyunda genel bir meşruiyet yaratmak gibi bir görevi var, onun haricinde yargı içerisinde kadro alt yapısını kurmak zorunda ve bir de devlet tarifi, iktidar tarifi kurmak zorunda. Bunlara sahip olmaksızın, bunları eş güdümlü yürütmeksizin, herhangi bir gruba ya da herhangi bir kesime dava açamazsınız. Açarsanız da asıl siz kamuoyu nezdinde giderek gayrimeşru hale gelirsiniz. Operatif bir süreç yürüttüğünüze dair genel bir algı yayılmaya başlar. Dolayısıyla bu açıdan bana pek doğru bir süreç gibi gelmiyor.”.

Hits: 992